• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn

10 лекцій TED, корисних кожному фрілансеру

Richard ClaytonRichard Clayton
September 25, 2017

Лекції TED (TED Talks) слугують відмінним джерелом ідей, мотивації та натхнення. Лектори належать до різних верств суспільства та мають різну спеціалізацію, але всіх їх об’єднує спільна ціль: розповсюджувати ідеї та надихати людей на зміни.

Ми вибрали найкращі TED-лекції як для тих, хто вже займається фрілансом, так і для тих, хто збирається стати на цей шлях. Лекції охоплюють широке коло тем, які хвилюють фрілансерів, у тому числі як привернути увагу аудиторії, як спрямувати свої страхи та переживання в потрібне русло, як досягти розумного балансу між роботою та життям і отримувати від роботи задоволення. 

1. Хуан Енрікес. Ваше життя в Інтернеті перманентне, як татуювання (5:58)

Чому присвячена: бізнес-лідер і автор Хуан Енрікес ділиться своїми спостереженнями на тему впливу доступної в Інтернеті особистої інформації на репутацію та конфіденційність.

Чому фрілансерам слід подивитись: потенційні клієнти можуть складати уявлення про фрілансера не лише за його портфоліо або тим, як він презентує себе під час особистого контакту на співбесіді; існує також цифровий слід, який теж береться до уваги.  Фрілансери мають розуміти всю важливість щоденної поведінки та взаємодії з іншими людьми в Інтернеті.

2. Девід Пог. Простота — залог успішних продажів (22:06)

Чому присвячена: Оглядач «Нью-Йорк Таймс» Девід Пог розмірковує над дизайном інтерфейсу та важливістю визначення того, що слід додати, а що виключити, коли продаєш продукт (або себе).

Чому фрілансерам слід подивитись:  хоча сама лекція присвячена проектуванню інтерфейсів, її концепція стосується кожного, хто має власний фріланс-бізнес. Ви можете пропонувати мільйон різних послуг, намагаючись привабити якомога більше клієнтів, але насправді важливою для продажу є простота й точність.

3.Емі Кадді. Мова жестів розповість, ким ви є (21:03)

Чому присвячена: дослідниця з Гарварду Емі Кадді розповідає про деякі хитрощі з мови жестів, які допоможуть доповідачу отримати контроль над аудиторією, виступаючи перед великою кількістю незнайомих людей.

Чому фрілансерам слід подивитись: фрілансери мають продавати себе потенційним клієнтам.  Мова жестів є важливою складовою у прояві впевненості, надійності та здатності подобатись іншим. Емі демонструє надзвичайну проникливість у цьому питанні.

4. Джонатан Філдс. Перетворення страху на рушійну силу (17:57)

Чому присвячена: Колишній адвокат приватних акціонерів, а зараз — незалежний підприємець, Джонатан Філдс розмірковує над тим, як перетворити страх із джерела занепокоєності на рушійну силу для дій та досягнень.

Чому фрілансерам слід подивитись: вас бентежить невідомість, відсутність впевненості у завтрашньому дні або ви вважаєте, що вам бракує кваліфікації, щоб розпочати кар’єру фрілансера?  Можливо, ви вже стали на шлях фрілансу, але все ще вагаєтесь і не можете залишити комфортну роботу із повною зайнятістю?  Дізнайтесь, як досягти успіху, переборовши свої страхи.

5Найджел Марш. Як знайти баланс між роботою та життям

Чому присвячена: Найджел Марш, співзасновник «Години Землі» та автор книги «Overworked and underlaid» (Перевтома від перепраці), розповідає про те, як йому вдалось кардинально змінити своє життя, встановивши баланс між роботою та особистим життям.

Чому фрілансерам слід подивитись: фрілансерам часом важко підтримувати баланс між роботою та особистим життям. Одночасно жонглюючи багатьма клієнтами та проектами, фрілансери мають у той самий час подбати про керування фінансами, будування бізнесу, оновлення профілів у соціальних мережах, займатись платежами від клієнтів та виконувати багато інших обов’язків.  Дізнайтесь, як краще керувати своїм часом, щоб побудувати блискучу кар’єру фрілансера, і при цьому залишити час на особисте життя.

6. Брене Браун. Сила вразливості (20:16)

Чому присвячена:  Брене Браун досліджує неприємне відчуття вразливості та з’ясовує, як людям, які наважились бути вразливими, вдається бути щасливішими та відчувати себе більш достойними любові, щастя та успіху.

Чому фрілансерам слід подивитись: для фрілансерів немає нічого вразливішого, ніж отримувати оцінки та критику за зроблену роботу.  Кожний успішний фрілансер опанував навички емпатії та вразливості.

7. Сара Льюіс. Прийняти майже-перемогу (11:42)

Чому присвячена: історик мистецтва та критик Сара Льюіс розповідає про переваги ситуацій, у яких ви знаходились дуже близько до успіху, але вам не вистачило зовсім трохи, які вона називає «майже перемогою».

Чому фрілансерам слід подивитись: страх невдачі може стримувати фрілансерів, проте Сара Льюіс стверджує, що «майже провали» є необхідними та навіть важливими на шляху до успіху. Недосягнення мети насправді може виточити вашу стратегію та укріпити вашу рішучість рухатись назустріч меті.

8. Кетрин Шульц. Про неправоту (17:52)

Чому присвячена: журналістка та письменниця Кетрин Шульц наводить вагомі аргументи на користь того, чому корисно не лише визнавати помилки, але й припускатись їх.

Чому фрілансерам слід подивитись: багато людей радше заперечуватимуть свою неправоту, аніж щось протиставлять цьому. Деякі помилки фрілансерів маленькі та несуттєві, а деякі можуть в кінцевому підсумку коштувати часу та грошей.  Втім, реальна цінність полягає в тому, щоб визнавати свої помилки та просуватись далі.

9. Ден Еріелі. Що змушує нас любити свою роботу? (20:26)

Чому присвячена: Ден Еріелі, професор психології та поведінкової економіки в університеті Дьюка розмірковує над тим, як важливо знайти сенс і радість у своїй роботі.

Чому фрілансерам слід подивитись: всупереч поширеній думці, гроші не мотивують нас працювати наполегливіше. Втім, і радість теж. Ден пояснює, що більшість людей досягають успіхів завдяки постійному прогресу та розумінню своєї цілі в житті. Дізнайтесь, як знайти свою ціль і досягніть нових кар’єрних висот у фрілансі.

10. Енді Паддікомб. 10 хвилин, щоб усвідомити себе (9:24)

Чому присвячена: спеціаліст, який досліджує усвідомлення, Енді Паддікомб описує перетворюючу силу 10-хвилинних вправ, які освіжають розум.

Чому фрілансерам слід подивитись: який фрілансер не відчуває стресу?   Дізнайтесь, як знизити рівень стресу та підвищити продуктивність, використовуючи прості, ефективні техніки медитації.

Зміст цієї статті, включаючи будь-яку інформацію, що стосується тарифів, комісій та інших платежів, є точним і дійсним лише на момент публікації. Крім того, зміни в чинному законодавстві, правилах, ринкових умовах або інших відповідних факторах можуть вплинути на точність згаданих тарифів і комісій та інших деталей. Відповідно, додатково уточнюється, що будь-яка інформація стосовно тарифів, комісій та інших платежів може змінюватися, і ви несете відповідальність за те, щоб переконатися, що ви переглядаєте найактуальнішу інформацію, яка вас стосується. Payoneer надасть найактуальнішу та точну інформацію стосовно тарифів та комісій у рамках процесу реєстрації акаунту. Зареєстровані клієнти можуть переглянути цю інформацію у своєму онлайн-акаунті.

Підписатися на нашу розсилку

Thank you!