• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn

Як налаштувати профіль фрілансера та видокремитись серед конкурентів

Richard ClaytonRichard Clayton
February 12, 2016

Щоб справити добре враження, переконайтесь у тому, що в профілі представлені ваші найкращі якості. Потрібно бути точними та чесними, щоб інші сприймали вас саме так, як вам хочеться.  Пропонуємо вашій увазі кілька порад, які допоможуть привернути увагу до вашого профілю.

Визначте свою аудиторію

Те, як ви презентуєте себе потенційним роботодавцям, залежить від стилю, прийнятого в компанії. Робота в міжнародній корпорації суттєво відрізняється від невеликого родинного бізнесу. Який стиль є більш доречним? Бажаєте виглядати розслабленим або, навпаки, більш офіційним? А може бажаєте знайти компроміс? Якоїсь певної відповіді не існує.  У деяких ситуаціях офіційний стиль сприйматиметься як консервативний, а в інших повсякденний буде розцінено як грубий, тому орієнтуйтесь на переваги вашої цільової аудиторії.

Нижче наведено перелік факторів, які слід враховувати під час визначення цільової аудиторії:

  • Сфера діяльності
  • Розмір компанії
  • Розташування
  • Приблизний вік керівників і працівників
  • Рівень контактів у компанії (Працюєте з відділом керування персоналом? Спілкуєтесь із технічними спеціалістами? Культура спілкування в різних підрозділах компанії зазвичай відрізняється.)

Справте добре перше враження

Подобається вам це чи ні, але люди роблять багато висновків за першим враженням. Усе має значення: як ви тримаєтесь, наскільки відкриті, ваш одяг, зачіска та макіяж. У довготривалій перспективі вагоміше значення матиме якість вашої роботи, як це і має бути, проте якщо від самого початку ви викликаєте антипатію, навряд чи вам вдасться встановити добрі стосунки.

Щоб сподобатись людям, приділіть більше уваги своєму зовнішньому вигляду. В цілому, намагайтесь виглядати доглянутими та охайними. Кілька порад для фотографії в профілі.

  • Зробіть акуратну зачіску, простий макіяж, підберіть діловий одяг і прості прикраси.
  • Фотографуйтесь на нейтральному фоні, аби потенційні роботодавці дивились на вас, а не гадали про ваше хобі або уподобання в дизайні.
  • Дружелюбна посмішка підкреслить вашу впевненість у собі та приверне увагу клієнтів.

Перевірте свій профіль

Фотографія — це перше враження від вашого профілю, однак отримання роботи залежить від його текстового наповнення. Перегляньте профілі конкурентів. Підберіть ключові слова, які мають відношення до вашої сфери діяльності, визначте, що цікавить ваших потенційних клієнтів. Пам’ятайте про необхідність зберігати професійний тон. Іншими словами, уникайте використання скорочень і сленгу, дотримуйтесь граматичних правил. Перш ніж публікувати профіль, попросіть друга або колегу перевірити його, аби переконатись, що нічого не пропустили.  Працюєте з англомовними компаніями?  Попросіть англомовну особу переглянути ваш профіль і зробити необхідні виправлення.  Не забувайте, що це просте завдання ви можете доручити фрілансерам, які пропонують свої послуги на різних онлайн-майданчиках.

Уважно ставтесь до деталей

Кожен сайт має свої особливості, тому важливо ознайомитись із вимогами. У більшості випадків дотримуйтесь принципу KISS: Keep It Sweet and Simple, тобто «Зроби це краще та простіше» (в оригіналі Keep It Simple, Stupid — «Роби простіше, дурню»). Ваші потенційні клієнти переглядають велику кількість профілів, і вам необхідно чимось привернути їхню увагу. Якщо текст у профілі занадто довгий, читач не помітить важливих слів і просто натисне «Далі».

Способи акцентувати увагу на ваших професійних якостях і досвіді роботи:

  • Ім’я користувача, яке легко запам’ятати та яке пов’язане з вашою професією (наприклад, коротка гра слів) або яке містить ваше ім’я/вид діяльності.
  • Чіткий опис досвіду роботи та професійних цілей, які ви переслідуєте.
  • Портфоліо з прикладами (або посиланнями на приклади) ваших найкращих, найбільш презентабельних робіт.
  • Перелік ваших нагород і посилання на схвальні відгуки про вашу роботу.
  • Регулярне оновлення профілю. Отримуючи новий досвід роботи, додавайте до профілю інформацію про ваші досягнення.

Профіль — це перше знайомство клієнта з вами. Змусьте свій профіль працювати на себе та задайте тон довгим професійним відношенням!

Фрілансери, отримуйте грощі від провідних бірж фрілансу як Upwork, Fiverr та ін.

Зміст цієї статті, включаючи будь-яку інформацію, що стосується тарифів, комісій та інших платежів, є точним і дійсним лише на момент публікації. Крім того, зміни в чинному законодавстві, правилах, ринкових умовах або інших відповідних факторах можуть вплинути на точність згаданих тарифів і комісій та інших деталей. Відповідно, додатково уточнюється, що будь-яка інформація стосовно тарифів, комісій та інших платежів може змінюватися, і ви несете відповідальність за те, щоб переконатися, що ви переглядаєте найактуальнішу інформацію, яка вас стосується. Payoneer надасть найактуальнішу та точну інформацію стосовно тарифів та комісій у рамках процесу реєстрації акаунту. Зареєстровані клієнти можуть переглянути цю інформацію у своєму онлайн-акаунті.

Підписатися на нашу розсилку

Thank you!