• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn
innovative ecommerce business banner

Створення інноваційної бізнес-ідеї для електронної комерції

Richard ClaytonRichard Clayton
June 13, 2019

Не секрет, що електронна комерція є конкурентоспроможною галуззю. Вона налічує більш ніж п’ять мільйонів продавців на всіх ринках Amazon і 543,000 нових підприємств, що починаються кожен місяць. Це означає, що творчість та відсутність натовпу мають вирішальне значення у досягненні успіху.

Проте, розробка інноваційної бізнес-ідеї електронної комерції не завжди така проста, як Ви думаєте. Вона вимагає визначення ринкової ніші та визначення того, де можуть бути зміни. Щоб отримати творче натхнення при розробці власних ідей, ми розглянемо три компанії в моді та харчовій промисловості, які застосували новаторські ідеї в бізнесі електронної комерції і в результаті швидко розширюються.

Micolet – дизайнерський одяг секонд хенд за чудовою ціною Інтернет-магазин одягу 

online clothes shopping

Micolet – це процвітаючий інтернет-магазин жіночого одягу, який пропонує широкий асортимент модного і майже нового одягу. Магазин в даний час приносить мільйони щорічно, в ньому працює 50 робітників і спостерігається зростання близько 150% прибутку в минулому році.

Власники Micolet розробили свою електронну комерційну ідею після того, як зрозуміли, що не має місця де продавати свій старий одяг та аксесуари. Їхній підхід до модної електронної комерції є інноваційним, адже клієнти з Європи можуть купувати одяг з інших країн та отримувати до 90% знижки. Водночас, вони здатні підкреслити позитивний вплив на навколишнє середовище від переробки старого одягу.

В даний час магазин працює в Іспанії, Франції, Португалії, Великобританії, Італії та Німеччині, з планами розширити свою діяльність на Польщу та Нідерланди. Платформа наразі налічує понад 200 тис. предметів і щодня публікується понад 1000 найменувань.

Пікнік – продуктовий онлайн магазин із революційним використанням електричних автомобілів для доставки продуктів

online grocery shopping

Інтернет-магазин продовольчих товарів постійно розширюється, і це особливо актуально для Picnic, голландського онлайн-супермаркету, який доставляє продукти у 30 міст по всьому регіону. Picnic був заснований у 2015 році і наразі його капітал нарахував більше 100 мільйонів євро. Він також нещодавно з’явився у Німеччині.

Отже, як Picnic відрізняє себе від конкурентів? Їхня ідея електронної комерції є інноваційною з двох причин:

  • Вартість – Picnic пропонує безкоштовну доставку для усіх замовлень, що перевищують 25 євро.
  • Спосіб доставки – Picnic використовує невеликі електричні автомобілі для транспортування своїх продуктів, заощаджуючи на їх паливі і компенсуючи витрати на безкоштовні доставки.

GrubMarket – Творчий підхід до ідеї «з грядки до столу»

farm to table

Їжа «від грядки до столу» заключається в тому, що споживачі хочуть отримати продукцію найвищої якості від малих ферм і місцевих виробників. Власники GrubMarket побачили в цьому нову можливість і тепер стали своєрідним ринком фермерів за запитом, який зібрав більше 89 мільйонів доларів.

Інноваційна бізнес-ідея GrubMarket передбачає пошук продуктів харчування безпосередньо у місцевих фермерів, а потім продаж в інтернеті окремим споживачам і підприємствам, включаючи ресторани, магазини та офіси. Вони також працюють як оптовики.

Майк Сюй, генеральний директор і засновник GrubMarket, повідомив, що компанія працює на рівні 150 мільйонів доларів на рік і вважає, що ця компанія має потенціал зробити $ 100 мільярдів у електронній комерції – безумовно, така ідея – це привід для роздумів.

Висновки

Що спільного в цих успішних ідеях електронної комерції? Потреби дійсно є основою винаходу, і ці компанії знайшли інноваційну нішу і творчий підхід до вирішення проблеми.

Переглядаючи свій бізнес і нішу, в якій ви працювали, не забувайте постійно переоцінювати свій магазин, щоб визначити, де можна покращити, змінити напрямки та залучити до роботи інновації. Візьміть щось цікаве від Micolet, Picnic і GrubMarket. Знаходячи нові способи надання своїм клієнтам доступних продуктів без будь-яких проблем або дорогих платежів, Ваш бізнес буде відрізнятися і Ви забезпечите довгостроковий успіх.

Шукаєте більш інноваційні приклади бізнес-ідеї електронної комерції? Клієнти Payoneer з усього світу досягли успіху, визначивши ринкову потребу та прийнявши власний унікальний підхід до електронної комерції. Перегляньте деякі з їхніх історій успіху.

The content provided in this article including any information relating to pricing, fees, and other charges is accurate and valid only as of the date it was published. In addition, changes in applicable regulations, policies, market conditions, or other relevant factors may impact the accuracy of the mentioned pricing and fees and other associated details. Accordingly, it is further clarified that any information regarding pricing, fees and other charges is subject to changes, and it is your responsibility to ensure you are viewing the most up to date content applicable to you. Payoneer will provide the most up to date and accurate information relating to pricing and fees as part of the account registration process. Registered customers can view this information via their online account.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!