• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn

Uverenje o prebivalištu: Zašto je potrebno i kako ga dostaviti

Payoneer CommunityPayoneer Community
October 14, 2021

Prilikom otvaranja Payoneer računa, od vas će se možda tražiti da dostavite uverenje o prebivalištu kojim potvrđujete da je adresa koju ste naveli pri registraciji ista kao adresa na kojoj živite. Uverenje o prebivalištu tražimo iz nekoliko razloga, a prvenstveno radi zaštite računa svih naših klijenata.

Pored drugih procedura verifikacije propisanih od strane različitih regulatornih organa koje je kompanija Payoneer u obavezi da poštuje, uverenje o prebivalištu nam omogućava da zaštitimo naše korisnike od prevara i nezakonitih aktivnosti. Kako bismo vam olakšali proces registracije i omogućili vam da koristite sve prednosti Payoneer računa, u nastavku teksta ćemo opisati proceduru podnošenja uverenja o prebivalištu.

Koji dokumenti mogu poslužiti kao uverenje o prebivalištu?

Postoji nekoliko dokumenata koje možete proslediti kao uverenje o prebivalištu. Prihvatamo sledeća dokumenta:

  • Račun za komunalne usluge – Skenirana kopija računa za komunalne usluge ne starijeg od tri meseca (npr. račun za gas, vodu, struju, fiksni telefon, internet ili kablovsku televiziju). Račun mora da sadrži vaše ime i prezime i adresu koja je identična adresi koju ste naveli prilikom registracije na Payoneer platformu.
  • Izvod iz banke – Skenirani izvod iz banke ne stariji od tri meseca sa vašim imenom i prezimenom i adresom koja je identična adresi koju ste naveli prilikom registracije na Payoneer platformu.
  • Ugovor o zakupu – Skenirana kopija kompletnog ugovora o zakupu sa vašim imenom i prezimenom i adresom koja je identična adresi koju ste naveli prilikom registracije na Payoneer platformu, zajedno sa računom za komunalne usluge ne starijim od tri meseca sa imenom i prezimenom stanodavca.

Poštujte propisanu proceduru o podnošenju uverenja o prebivalištu

Pored toga što morate obezbediti pravu dokumentaciju, postoji nekoliko smernica koje je potrebno da ispratite  da biste bili sigurni da ste pravilno podneli uverenje o prebivalištu, uključujući:

  • Sve informacije na dokumentu moraju biti jasno čitljive.
  • Dokument koji podnosite mora biti u boji.
  • Potrebno je priložiti ceo dokument, tako da obratite pažnju ako prosleđujete dokument koji sadrži informacije i na prednjoj strani i na poleđini.
  • Ako potvrdu o prebivalištu šaljete putem mobilnog telefona, izbegavajte aplikacije za skeniranje već slikajte dokument kamerom i nemojte komprimovati sliku.

To je to! Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa uverenjem o prebivalištu, posetite naš Centar za korisničku podršku tako što ćete kliknuti na link u nastavku.

Centar za korisničku podršku

Sadržaj dostavljen u ovom članu uključujući informacije u vezi sa naknadama, provizijama i drugim troškovima tačan je i validan samo od datuma kada je objavljen. Pored toga, promene u primenljivim regulativama, politikama, tržišnim uslovima ili drugim važnim faktorima mogu da utiču na tačnost pomenutih naknada i provizija i drugih povezanih detalja. Prema tome, dalje se pojašnjava da bilo koje informacije u vezi naknade, provizija i drugih troškova spada u promene i vaša je odgovornost da se postarate da ste pregledali većinu do datuma sadržaja koji je primenljiv za vas. Payoneer će ponuditi najviše ažurirane datume i tačne informacije u vezi sa naknadama i provizijama kao deo procesa registracije naloga. Registrovani klijenti mogu da pregledaju ovu informaciju putem svog naloga na mreži.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!