Industry Tips

Sila je jaka uz Payoneer korisnike

Nekada davno, u dalekoj, veoma dalekoj galaksiji… Payoneer je počeo da osnažuje poslovanja u cilju njihovog globalnog razvoja. Ok, film zapravo ne počinje ovako, ali ove godine 4. Maja, koji je poznat kao Dan ratova zvezda,  mislili smo da iskoristimo priliku i istaknemo na koji način Payoneer omogućuje frilenserima, e-trgovcima, domaćinima koji iznajmljuju objekte za odmor i ostalima veštinu džedaja da upravljaju svojim uplatama i prošire poslovanje na nova tržišta.

Ukoliko ste postojeći korisnik, onda već znate na koji način Payoneer pojednostavljuje prekogranična plaćanja kroz pogodnosti kao što su lokalni računi za prijem sredstava, usluge plaćanja PDV obaveze i obrtni kapital. Ukoliko ste, pak, novi član Payoneer porodice ili razmišljate da nam se pridružite, saznajte kako možemo da vam pomognemo i osnažimo vaš poslovni rast – nije potreban trening korišćenja Sile.

Prikuljanje uplata sa “druge” strane sveta, bez korišćenja vašeg hiper pogona

Payoneer-ovi lokalni računi za prijem sredstava vam omogućavaju da primate uplate putem lokalnog bankovnog transfera u valutama USD, EUR, GBP, CNH,JPY, AUD, CAD, SGD i MXN sa online tržišta i od vaših međunarodnih klijenata i to sve bez napuštanja matične planete (ili, u ovom slučaju, vašeg doma). Prijem uplata putem naših računa eliminiše troškove deviznog transfera dozvoljavajući vam da zadržite više svojih sredstava, a vašim klijentima istovremeno pruža jednostavan način da vrše plaćanja.

  • Dakle, nakon što primite uplatu, šta možete uraditi sa svojim sredstvima? Pa, imate nekoliko opcija, od kojih nijedna ne uključuje da platite nekome da spasi princezu (osim ukoliko baš to želite).
  • Povucite sredstva – prenesite sredstva na lokalni bankovni račun u lokalnoj valuti.
  • Izvršite poslovna plaćanja – platite svojim dobavljačima, saradnicima i poslovnim partnerima direktno sa vašeg Payoneer računa (Pssst, plaćanja drugim Payoneer korisnicima su besplatna 🙂 )
  • Konvertujte sredstava- brzo konvertujte svoju zaradu u jednu od mnogih globalnih valuta po važećim tržišnim kursevima.

Plaćanje PDV obaveze tako da izbegnete susret sa Imperijom

Ukoliko ste prodavac koji posluje u UK ili EU, onda znate da plaćanje PDV obaveze može biti komplikovano i često skupo, usled provizija za prenos sredstava na lokalni račun, deviznog transfera novca i konverzija valuta koje jedu vašu zaradu.

U Payoneer-u smo odlučili da unapredimo proces, dozvoljavajući vam da BESPLATNO plaćate PDV obavezu direktno sa vaših računa u valutama EUR i GBP, i na taj način uštedite hiljade u godišnjim provizijama. Najbolje od svega je da se pojednostavljenjem procesa plaćanja, možete brzo vratiti upravljanju svojim poslovanjem bez brige da li je Poreska uprava (nazovimo ih Imperija) primila sredstva.

Pristup kapitalu za rast vašeg poslovanja bez brige o lovcima na glave

Capital Advance, Payoneer-ovo rešenje za obrtni kapital, vam obezbeđuje sredstva potrebna za rast poslovanja. Uz Capital Advance dobićete mesečne avansne injekcije gotovine na osnovu zarade vaše prodavnice, koje vam pomažu da platite reklamne kampanje, obnovite zalihe, platite poslovnim partnerima ili bilo šta drugo što vam je potrebno kako biste napredovali.

Verovatno se pitate kako možete da podmirite rast svog obrtnog kapitala. Paaa – možete slobodno da odahnete – ne šaljemo lovce na glave da vam uđu u trag. Umesto toga, Payoneer će uzimati deo uplata iz vaših prodavnica tokom dužeg perioda vremena dok dati avans ne bude podmiren. Oh, zamalo da zaboravim da pomenem da ćete se kvalifikovati za novu ponudu za obrtni kapital svakog meseca!

Ostali džedajski trikovi koji vam mogu pomoći da proširite svoje poslovanje

Poput Džedaja, Payoneer ima obimnu listu alata i usluga koji vam mogu pomoći da razvijete svoje prekogranično poslovanje. Kao dodatak pogodnostima koje smo naveli gore, korisnici Payoneer-a mogu iskoristiti prednosti našeg Menadžera prodavnice, usluge upravljanja valutama, partnerstava sa vodećim globalnim frilenserima, e-trgovinama, tržištima stock fotografije i najma objekata za odmor, kako bi bili plaćeni jednostavno i brzo.

Dakle, šta čekate? Krenite da koristite Payoneer već danas i, kao i uvek, neka sila bude uz vas!

Krenite

 

Richard Clayton

Richard is the Head of Content at Payoneer. An accomplished marketing manager, Richard is passionate about thinking creatively to communicate effectively.