• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn
eCommerce insurance online sellers

Osiguranje e-trgovine: 6 vrsta zaštite koje bi trebalo da imate

Richard ClaytonRichard Clayton
May 31, 2022

Uopšteno govoreći, svaki preduzetnik bi zaštitu svog poslovanja trebalo da postavi kao prioritet. Ovo se takodje odnosi i na e-trgovce. Da biste nesmetano vodili online poslovanje, neophodno je da imate resurse koji su potrebni kako biste osigurali dugoročni opstanak svoje prodavnice.

Bilo da ste samostalni igrač ili vlasnik veće kompanije sa skladištem zaliha robe, posedovanje osiguranja vam može pomoći da zaštitite imovinu pokrivanjem troškova kada stvari krenu po zlu.

E-trgovci su izloženi širokom spektru rizika i izazova kao što su prevara, krađa, oštećenje robe što može prouzrokovati povrede, i još mnogo toga. Međutim, uz pravo osiguranje, možete zaštiti svoje poslovanje putem e-trgovine od nepredviđenih situacija i dodatnih posledica.

ecoomerce insurance

U želji da vam pomognemo, izložili smo različite vrste osiguranja e-trgovine koje bi trebalo da imate kao i razloge zašto.

Koju vrstu osiguranja bi prodavci u e-trgovinama trebalo da imaju?

Ne postoji osiguranje e-trgovine koje se smatra najboljim, ali postoji nekoliko tipova osiguranja koje bi definitivno trebalo da razmotrite. Hajde da ih istražimo…

Osiguranje od odgovornosti poslodavca – Jedno od prvih vrsta osiguranja koje bi e-trgovina trebalo da ima jeste osiguranje od odgovornosti poslodavca, koje predstavlja primarnu zaštitu vašeg poslovanja. Na primer, ukoliko imate skladište, važno je da znate da ste vi odgovorni ukoliko se neko od zaposlenih povredi tokom rada. Zapamtite, bez obzira na prirodu vašeg posla, svaka kompanija koja ima zaposlene, može biti izložena tužbama, prekidima ugovora itd.

Osiguranje od odgovornosti za proizvod – Bez obzira koju vrstu robe prodajete, uvek će postojati rizik da jedan od vaših proizvoda bude oštećen ili neispravan, što potencijalno može naškoditi vašim kupcima. Ukoliko vaši kupci dožive bilo kakvu povredu ili bolest kao posledicu korišćenja proizvoda koji su kupili u vašoj e-prodavnici, osiguranje od odgovornosti vam može pružiti zaštitu i pomoći vam da izbegnete pravne bitke. Imajte na umu da se nezgode dešavaju bez obzira na vrstu proizvoda koju prodajete, tako da je veoma važno da imate osiguranje od odgovornosti za proizvod. Ovo se takođe odnosi i na slučaj kada sarađujete sa proizvođačem i prodajete njihov proizvod – i tada ste odgovorni jer se prodaje u vašoj prodavnici.

Osiguranje od sajber odgovornosti – Svet interneta može biti zastrašujuće mesto, ispunjeno hakerima koji jedva čekaju da uzmu svaku informaciju koju mogu. S obzirom da je internet pun sajber kliminalaca, prevara namamljivanjem i pronevere podataka, e-trgovine su obično velika meta za krađu podataka potrošača. Činjenice govore da su 32% od svih sajber napada usmereni na e-trgovinu tako da ćete uz osiguranje od odgovornosti biti zaštićeni od hakera koji kradu podatke vaših klijenata, koje bi potom mogli da iskoriste i zloupotrebe.

Osiguranje od tranzitne i logističke odgovornosti – Ukoliko upravljate teretom, isporukom i zalihama robe a koristite nezavisnu transportnu kompaniju za prenos robe iz jednog skladišta u drugo, definitivno će vam trebati osiguranje od odgovornosti. Kompanije koje prevoze ovakvu robu morem, vazduhom ili kopnom se suočavaju sa rizikom od krađe, oštećenja robe i drugih odgovornosti. Posedovanje odgovarajućeg osiguranja sprečava da velika šteta utiče na vaše poslovanje tako da je veoma važno da obezbedite takvo osiguranje.

Osiguranje od prekida poslovanja – Prethodne godine smo videli kako je lanac snabdevanja bio veoma lako poremećen zbog pandemije koronavirusa (Covid-19). Kao posledica pandemije, mnoga skladišta su zatvorena što je stvorilo novčane gubitke e-trgovcima. Ako posedujete osiguranje od prekida poslovanja možete da budete sigurni da ćete zadržati određeni priliv novca bez obzira na to kakva katastrofa dovede do toga da se skladište zatvori.

Osiguranje od prevara prilikom plaćanja – Uobičajeni izazov sa kojim se e-trgovci suočavaju jeste sprečavanje prevara prilkom plaćanja, koje se zapravo prilično često dešavaju i zaista mogu naškoditi vašem poslovanju. Sa porastom obima e-trgovine, osiguranje od prevare prilikom plaćanja je napravljeno tako da pomogne u rešavanju problema prevara sa povraćajem sredstava i pomogne prodavcima u e-trgovinama da spreče ovakve situacije.

Zaštitite poslovanje već danas

Nakon svega što smo rekli, važno je podsetiti se da je vaše poslovanje putem e-trgovine jedno od najvažnijih dobara koje posedujete. Iz toga razloga, zašto ga ne biste zaštitili pravim osiguranjem? Bez obzira da li ste veteran u e-trgovini ili tek počinjete, osiguranje vaših zaposlenih i robe od nepredviđenih scenarija je veoma važno za vaš poslovni uspeh. Iako na prvu loptu može delovati zamorno ili čak kao nepotrebni trošak, možete bukvalno uštedeti milione ako se i kada nešto dogodi.

Šta čekate? Obezbedite zaštitu koja je potrebna vašem online poslovanju već danas!

I na kraju, ako ste oduvek želeli da proširite svoje poslovanje putem e-trgovine na nova tržišta, Payoneer-ovo rešenje za međunarodna plaćanja može pomoći e-trgovcima poput vas da lako i sigurno budu plaćeni sa vodećih svetskih tržišta.  Mi preuzimamo gnjavažu sa plaćanjima tako da se vi možete skoncentrisati na širenje vašeg poslovanja globalno. Kliknite ispod da saznate više!

Primite uplate sa online tržišta uz pomoć Payoneer-a

Sadržaj dostavljen u ovom članu uključujući informacije u vezi sa naknadama, provizijama i drugim troškovima tačan je i validan samo od datuma kada je objavljen. Pored toga, promene u primenljivim regulativama, politikama, tržišnim uslovima ili drugim važnim faktorima mogu da utiču na tačnost pomenutih naknada i provizija i drugih povezanih detalja. Prema tome, dalje se pojašnjava da bilo koje informacije u vezi naknade, provizija i drugih troškova spada u promene i vaša je odgovornost da se postarate da ste pregledali većinu do datuma sadržaja koji je primenljiv za vas. Payoneer će ponuditi najviše ažurirane datume i tačne informacije u vezi sa naknadama i provizijama kao deo procesa registracije naloga. Registrovani klijenti mogu da pregledaju ovu informaciju putem svog naloga na mreži.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!