• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn

Kako koristiti e-novčanik preko Payoneer platforme

Richard ClaytonRichard Clayton
October 14, 2021

E-novčanik je usluga koja vam omogućava da uplaćujete (ili primate) sredstva na račun putem bankovnog transfera, kreditne ili debitne kartice itd. i da zatim koristite ta sredstva za online i/ili kupovinu u prodavnicama. Poznate kompanije koje već nude popularnu uslugu e-novčanika su: Paypal, Skrill, Moneybookers and Google Wallet.

Sve veći broj ljudi koristi e-novčanik da bi podigli novac koji su zaradili pružajući usluge preko interneta na međunarodnim online tržištima. Ako i vi želite da iskoristite ovu mogućnost, proverite prvo da li je u vašoj zemlji uopšte moguće podići novac u lokalnoj valuti, jer u različitim zemljama postoje različita ograničenja.

Pre povezivanja e-novčanika sa Payoneer računom razmislite o sledećim stvarima:

Savet br. 1: Pre nego što unesete ime banke, broj računa i ostale bankovne podatke u e-novčanik, proverite koje vrste bankovnih računa se mogu koristiti. U mnogim zemljama Payoneer nudi opciju otvaranja lokalnog računa za prijem novca. Međutim, neke funkcije e-novčanika su takve da morate imati bankovni račun koj podržava i prijem i slanje sredstava.  U tom slučaju, neće biti prihvaćeni podaci o bankovnom računu koji imate na Payoneer nalogu.

Savet br. 2: Ako nemate lokalni bankovni račun, možete povezati e-novčanik sa Payoneer Prepaid Mastercard® karticom.  Da bi ovo funkcionisalo, morate imati sredstva na kartici pre nego što potvrdite detalje kartice. Preporučujemo da uplatite minimalni iznos od 10 USD ili 20 USD. Zatim, jednostavno odaberite karticu kao glavni način plaćanja pa će bilo koja transakcija koju vršite biti plaćena sredstvima sa kartice.

Savet br. 3: Ako ste nedavno otvorili Payoneer nalog i još uvek nemate sredstva na kartici, postoji nekoliko opcija za vas:

  • Da li radite na tržištima kao što su 99designs, Upwork, PeoplePerHour, Amazon ili sarađujete sa jednim od preko 2.000 naših partnera? Sve što treba da uradite je da se prijavite na veb-sajt izabranog tržišta i izaberete Payoneer. Sve uplate ćete primati preko Payoneer računa. Sva sredstva koja vam budu uplaćena za projekte koje ste radili ili prodaju koju ste izvršili biće prosleđena na vaš Payoneer račun, a odatle će automatski biti prebačena na vašu Payoneer karticu.
  • Da li sarađujete sa nezavisnim klijentima (van tržišta)? Kada završite posao, jednostavno pošaljite zahtev za plaćanje direktno sa Payoneer naloga, a vaši klijenti mogu da izaberu kako će vam platiti: kreditnom karticom, putem ACH bankovnog zaduženja ili putem lokalnog bankovnog transfera. Sva uplaćena sredstva će biti automatski prebačena na vašu Payoneer karticu.

Prijavite se na svoj Payoneer nalog

Sadržaj dostavljen u ovom članu uključujući informacije u vezi sa naknadama, provizijama i drugim troškovima tačan je i validan samo od datuma kada je objavljen. Pored toga, promene u primenljivim regulativama, politikama, tržišnim uslovima ili drugim važnim faktorima mogu da utiču na tačnost pomenutih naknada i provizija i drugih povezanih detalja. Prema tome, dalje se pojašnjava da bilo koje informacije u vezi naknade, provizija i drugih troškova spada u promene i vaša je odgovornost da se postarate da ste pregledali većinu do datuma sadržaja koji je primenljiv za vas. Payoneer će ponuditi najviše ažurirane datume i tačne informacije u vezi sa naknadama i provizijama kao deo procesa registracije naloga. Registrovani klijenti mogu da pregledaju ovu informaciju putem svog naloga na mreži.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!