• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn

Pet najboljih saveta za korišćenje Payoneer Prepaid Mastercard® kartice

Payoneer CommunityPayoneer Community
September 22, 2021

Dakle, posle nekoliko nedelja, konačno ste dobili Payoneer Prepaid Mastercard® karticu. Znamo da jedva čekate da je koristite, ali je važno da pritom budete pažljivi i ne zaboravite na ovih pet saveta uz koje ćete iskoristiti sve pogodnosti koje vam pruža Payoneer platna kartica.

1. Čuvajte karticu na sigurnom

Nemojte nikome slati fotografiju svoje Payoneer kartice.  Još jednom… NEMOJTE slati niti deliti preko društvenih mreža fotografije svoje platne kartice. Hakeri su zaista postali vešti i koriste razne metode kako bi se domogli tuđih brojeva kartica, kao što su phishing prevare, upadi u baze podataka koje sadrže brojeve platnih kartica itd. Ne želite da im olakšate posao, zar ne?

2. Pročitajte tekst ispisan sitnim slovima na besplatnim probnim verzijama

Ne preporučujemo korišćenje Payoneer kartice prilikom prijavljivanja za besplatne probne ponude proizvoda i usluga i sl. Neke kompanije, nakon isteka besplatnog probnog perioda, naplaćuju mesečnu naknadu za korišćenje usluga, a te troškove ćete snositi vi.  Ako ne želite da plaćate ovakve naknade, nemojte se registrovati za besplatne probne periode i navoditi podatke sa Payoneer kartice.

3. Kupujte od pouzdanih prodavaca

Pre nego što unesete detalje sa Payoneer kartice na bilo koju veb-lokaciju, proverite da li su ta veb-lokacija, ali i brend u celini, pouzdani. Google, Facebook, Amazon i Apple su samo neke od sigurnih kompanija sa kojima možete slobodno sarađivati. Ako naiđete na veb-lokaciju u koju nemate poverenja, nemojte unositi detalje sa platne kartice. Svoje finansijske podatke uvek unosite na https šifrovanim internet stranama.

4. Izbegavajte korišćenje bankomata na kojima se naplaćuje provizija za podizanja novca

Svi mi volimo da brzo i jednostavno podignemo novac sa bankomata. Pre toga bi bilo najbolje da razmotrite sledeće: Payoneer kartice možete koristiti svuda gde je dozvoljena upotreba debitnih Mastercard® kartica.  To znači da prilikom kupovine možete plaćati karticom i tako izbeći sve one dodatne naknade koje se naplaćuju pri podizanju novca na bankomatima.

Međutim, ako baš morate da podignete novac sa bankomata, onda podignite što veći iznos kako biste naknade sveli na minimum. Takođe, ne zaboravite da prvo proverite da li na kartici imate dovoljno sredstava kako biste izbegli naplatu naknade za odbijene transakcije na bankomatu. Da biste proverili stanje preko interneta, prijavite se na Payoneer.

5. Ne čekajte ako ste izgubili karticu ili sumnjate da vam je ukradena

Odmah prijavite gubitak ili krađu kartice. Dobra stvar je to što, ako izgubite karticu ili vam je neko ukrade, gubite samo onoliko sredstava koliko imate na kartici. Niko vam ne može isprazniti bankovni račun niti ćete gubiti vreme da povratite sredstva. Ovo je naravno pozitivna stvar, jer niko ne voli da izgubi NI JEDAN JEDINI DINAR teško zarađenog novca.

U slučaju gubitka ili krađe Payoneer Prepaid Mastercard® platne katice, molimo vas da odmah kontaktirate Payoneer.

 

 

Sadržaj dostavljen u ovom članu uključujući informacije u vezi sa naknadama, provizijama i drugim troškovima tačan je i validan samo od datuma kada je objavljen. Pored toga, promene u primenljivim regulativama, politikama, tržišnim uslovima ili drugim važnim faktorima mogu da utiču na tačnost pomenutih naknada i provizija i drugih povezanih detalja. Prema tome, dalje se pojašnjava da bilo koje informacije u vezi naknade, provizija i drugih troškova spada u promene i vaša je odgovornost da se postarate da ste pregledali većinu do datuma sadržaja koji je primenljiv za vas. Payoneer će ponuditi najviše ažurirane datume i tačne informacije u vezi sa naknadama i provizijama kao deo procesa registracije naloga. Registrovani klijenti mogu da pregledaju ovu informaciju putem svog naloga na mreži.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!