• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn

Nove strategije elektronske trgovine

Anja PajevicAnja Pajevic
October 18, 2022

Na Sarajevo Marketing Summit konferenciji, održanoj u hotelu Hills u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, direktor kompanije Payoneer za tržišta Srbije i Jugoistočne Evrope – Nikola Mehandžić, predstavio je efikasne načine međunarodnog poslovanja i moderne tokove digitalnog marketinga.

Tokom dvodnevne konferencije na devetom po redu Marketing Samitu u BIH, više od dvadeset renomiranih predavača govorilo je o adekvatnom korišćenju različitih kanala za komunikaciju i interakciju, procesima i alatima jačanja sopstvenog brenda, rastu i razvoju biznisa i mnogim drugim aktuelnim pitanjima iz savremenih marketinških tokova.

Govoreći o prilikama na marketinškoj sceni regiona i odnosu naspram globalne ekonomije, Nikola Mehandžić, direktor kompanije Payoneer za tržišta Srbije i Jugoistočne Evrope, akcenat je stavio na bogate mogućnosti koje nudi rad sa inostranim klijentima. Mehandžić je ovom prilikom istakao višestruke koristi marketplace platformi kao idealnog posrednika između online prodavnica i globalnog tržišta. Na taj način preduzeća ili pojedinci dolaze do šireg spektra kupaca, zadržavajući pritom fokus na kvalitetu svojih poroizvoda. Takođe je naveo da kvalitetna lična promocija prethodi promotivnim vrednostima samog proizvoda, zbog čega je rad na brendiranju preduslov za stvaranje prepoznatljivog identifikacionog koda u svetu međunarodnog poslovanja.

Takođe, kao predstavnik kompanije Payoneer, koja je jedna od lidera na tržištu kada je u pitanju globalna digitalna ekonomija, posebnu pažnju je posvetio promenama u marketinškom načinu rada poslednjih godina, prevashodno kroz ekonomičnije i komfornije mogućnosti za firme koje posluju u okvirima svetske digitalne ekonomije.

“Moj savet vlasnicima srednjih i malih biznisa, koji žele da šire svoju online prodaju globalno, jeste da svoju ekspanziju započnu kroz marketplace platforme, poput Amazon-a, eBay-a, Lazada i drugih. Na taj način vlasnici minimaliziraju potencijalne rizike, a kroz niže troškove, veći traffic i marketinšku podršku, ne samo da štede novac i vreme, već nužno ostvaruju i veću skalabilnost”, podelio je svoje znanje Mehandžić.

Tokom konferencije, Mehandžić je istakao da digitalni marketari imaju neograničene mogućnosti u globalnoj digitalnoj ekonomiji.

“Svako ko poseduje veštine iz digitalnog marketinga, bilo da je reč o pojedincu – freelanceru ili firmi, može početi od affiliate marketing platformi kao što je www.awin.com i tu se oprobati u digitalnom marketingu koji se obraća globalnom tržištu, ili putem online platfomi kao što je www.fiverr.com, gde se može doći do internacionalnih klijenata sa potrebama u domenu digitalnog marketinga”, rekao je Mehandžić.

Na kraju, Mehandžić je istakao platformu Payoneer kao sigurnog posrednika za internetski prenos novca i usluge digitalnog plaćanja, gde vlasnici računa mogu slati i primati sredstva na svoj bankovni račun u svako doba dana, iz svih delova sveta.

Sadržaj dostavljen u ovom članu uključujući informacije u vezi sa naknadama, provizijama i drugim troškovima tačan je i validan samo od datuma kada je objavljen. Pored toga, promene u primenljivim regulativama, politikama, tržišnim uslovima ili drugim važnim faktorima mogu da utiču na tačnost pomenutih naknada i provizija i drugih povezanih detalja. Prema tome, dalje se pojašnjava da bilo koje informacije u vezi naknade, provizija i drugih troškova spada u promene i vaša je odgovornost da se postarate da ste pregledali većinu do datuma sadržaja koji je primenljiv za vas. Payoneer će ponuditi najviše ažurirane datume i tačne informacije u vezi sa naknadama i provizijama kao deo procesa registracije naloga. Registrovani klijenti mogu da pregledaju ovu informaciju putem svog naloga na mreži.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!