• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn
Mother's Day promotion ideas 2021

Mame su zakon! 5 ideja povodom Dana majki koje će vaši klijenti obožavati

Richard ClaytonRichard Clayton
May 19, 2022

Dan majki u SAD-u se sve više približava, a to znači da američki potrošači tragaju za savršenim poklonom za majku. Za globalne e-trgovce poput vas ovo predstavlja savršenu priliku da povećate prodaju i zaista date sve od sebe i napravite kreativne marketinške promocije. 

Ovaj praznik je poznat kao treći najveći maloprodajni praznik u SAD-u, tako da se očekuje da će prodaja povodom Dana majki porasti i premašiti ukupnu cifru od 26 milijardi dolara. Šta više, nedavna anketa na temu potrošačkih trendova koju je Yotpo podelio, pokazuje da skoro polovina ispitanika planira da obavlja veći deo kupovine online, ukoliko se nastave prekidi uzrokovani koronavirusom (COVID-19).

mothers day ecommerce

Dakle, šta ovo tačno znači za vas? Kao prekogranični prodavac, sada je vreme da se pripremite i kupcima ponudite tačno ono što traže.

Da biste se više zaintrigirali oko prodaje u SAD-u tokom Dana majki, pogledajte neke činjenice koje MORATE znati!

Mother's Day eCommerce

U želji da vam pomognemo da maksimizirate prodaju ove godine, navodimo 5 ideja za promociju povodom Dana majki koje možete razmotriti kako biste pojačali prodaju i dotakli američke potrošače koji su spremni da kupuju.

  1. Sastavite vodič za poklone povodom Dana majki

Vodiči za poklone postaju sve popularniji poslednjih godina i Dan majki je savršen praznik da napravite namensku stranicu na kojoj ćete istaći prave proizvode. Pre nego što napravite vodič i kako biste bili sigurni da ovaj praznik možete najbolje iskoristiti, zapitajte se da li prodajete prave proizvode. Kao što možete videti na našim infografikama iznad, aparati za domaćinstvo, nakit i elektronika su veoma popularni pokloni ove godine, tako da su to oblasti na koje bi trebalo da se fokusirate.

Koristite istaknuti naslov poput “Neka se majke osete kao br. 1 ove godine” i predstavite niz proizvoda koji su pogodni, zajedno sa privlačnim naslovima i grafikama. Lista probranih proizvoda vam zaista može pomoći da usmerite proces istraživanja za kupce koji još uvek nisu sigurni šta bi kupili. Vodiči za poklone su zaista odlični za kupce koji kupuju u poslednjem trenutku i nemaju baš mnogo vremena da pregledaju jedan po jedan proizvod.

  1. Ponudite besplatnu isporuku i poklon pakovanja

Ko ne voli brzu i besplatnu isporuku?! Brza dostava je izuzetno važna tokom Dana majki i sjajan je način da dođete do još većeg broja kupaca. Pokrenite promociju koja garantuje 24-časovnu besplatnu dostavu (odlična mogućnost za sve koji kupuju u poslednjem trenutku) i ponudite duži period za mogućnost povrata robe i povrata novca. Što se tiče ambalaže, pakovanje je najvažnije, naročito ako se radi o poklonima. S obzirom da je Dan majki posebna prilika, ponudite besplatno pakovanje poklona ili možda čak dodajte lični pečat i ponudite svojim kupcima besplatnu čestitku koja će ići uz poklon.

  1. Napravite nagradnu igru sa poklonima povodom Dana majki

Potrošači vole nagradne igre sa poklonima, i da budemo iskreni, svi mi volimo besplatne stvari! Nagrađivanje vam verovatno neće doneti zaradu ali vam daje sasvim finu vidljivost i pomaže da pojačate svest o brendu i privučete više kupaca. Angažujte kupce i oglašavajte se da ih ohrabrite da, ili prate vaše naloge na društvenim mrežama ili da se prijave na bilten. To je pravi trenutak da ih obavestite da su srećni dobitnik besplatnog proizvoda ili poklon kartice, baš na vreme pred Dan majki!

  1. Povećajte svoje prisustvo na društvenim mrežama

Generalno, društvene mreže su najbolji prijatelji online prodavnice, ali ako uzmemo da je Dan majki ogroman dan kupovine u SAD-u, veoma je važno da iskoristite kanale društvenih mreža što više možete kako biste povećali angažman i privukli više kupaca. Pokrenite svoju igru nagrađivanja na društvenim mrežama, ponudite izvlačenja i postavite upečatljive i radosne fotografije, gif-ove, video snimke i oglase koji promovišu proizvode vaše prodavnice.

Dan majki je zapravo sjajan dan koji podstiče kreativnost i ohrabruje objavljivanje emotivnog sadržaja na temu majčinstva. Na primer, postavite glasanje na Fejsbuku ili Instagramu i pitajte svoje klijente šta čini njihove mame posebnim. Ovaj vid sadržaja će vas više povezati sa kupcima i oni će postati odlučniji da kupuju u vašoj prodavnici.

  1. Motivišite svoje kupce prilikom kupovine

Podsticaji su odličan način da nagovorite kupce da izvrše kupovinu a dodavanje besplatnog poklona kupovini većoj od X iznosa, će ih zaista pridobiti. Na primer, možete da im ponudite besplatan predmet iz vodiča za poklone kada potroše određenu sumu novca. Ohrabrite vaše kupce da razmaze ne samo svoje majke, već i same sebe! Možete postaviti privlačan naslov poput: ” Za ovaj Dan majki, udvostručite!” Ne zaboravite, Dan majki je posvećen davanju i zahvalnosti, tako da je to sjajna prilika da pokažete svojim kupcima da ih cenite i motivišete ih da kupuju.

Na ovaj Dan majki, napravite snažnu vezu sa svojim klijentima

Kao što smo pomenuli ranije, Dan majki je dan da pokažemo ljubav i slavimo majke širom sveta i vi, kao e-trgovac, bi trebalo da iskoristite ovaj poseban dan i uspostavite bliže veze sa svojom bazom kupaca. Pokazujući zahvalnost i razmišljjajući izvan okvira kada pravite promociju, zaista možete napraviti veću prodaju nego što mislite!

Dakle, da li ste spremni za veliki dan? Krenite sa svojim promocijama sada!

Ukoliko prodajete globalno i potreban vam je brz i siguran način za prijem međunarodnih uplata, fleksibilna rešenja koje nudi Payoneer mogu biti prava stvar za vas. Možemo pomoći online prodavcima poput vas da budu plaćeni od strane najboljih online tržišta, bez gnjavaže, tako da se možete usredsrediti na razvoj svog poslovanja. Saznajte više danas! 

Budite plaćeni sa online tržišta uz pomoć Payoneer-a

Sadržaj dostavljen u ovom članu uključujući informacije u vezi sa naknadama, provizijama i drugim troškovima tačan je i validan samo od datuma kada je objavljen. Pored toga, promene u primenljivim regulativama, politikama, tržišnim uslovima ili drugim važnim faktorima mogu da utiču na tačnost pomenutih naknada i provizija i drugih povezanih detalja. Prema tome, dalje se pojašnjava da bilo koje informacije u vezi naknade, provizija i drugih troškova spada u promene i vaša je odgovornost da se postarate da ste pregledali većinu do datuma sadržaja koji je primenljiv za vas. Payoneer će ponuditi najviše ažurirane datume i tačne informacije u vezi sa naknadama i provizijama kao deo procesa registracije naloga. Registrovani klijenti mogu da pregledaju ovu informaciju putem svog naloga na mreži.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!