• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn

7 najčešćih grešaka prodavca početnika na Amazonu

Guest PostGuest Post
April 18, 2022

Do prve prodaje na Amazonu je dug put i potrebno je vreme da se nauči kako biti uspešan. Biće rupa na putu, ali nadamo se da ćemo vam, pružanjem što je moguće više informacija, pomoći da izbegnete neke od njih.

Kako bismo postigli ovaj cilj, intervjuisali smo Trevora, novog prodavca na Amazonu. Ispričao nam je svoju priču i istakao sedam Amazon FBA grešaka koje je napravio, a koje bi voleo da drugi prodavci izbegnu.

Hajde da zaronimo dublje i otkrijemo neke česte probleme prodaje na Amazonu i kako da ih izbegnemo.

Greška #1: Slepo pratite opšte savete

U poslednje vreme postoji mnogo FBA “gurua”, koji pokušavaju da podučavaju Amazon za početnike. Možete ih naći svuda na Google-u i Youtube-u. Nažalost, ne znaju svi o čemu pričaju. Iako postoji mnogo uspešnih prodavaca koji dele svoja znanja, tu su i oni koji samo promovišu opšte savete radi brze zarade.

Kada je Trevor započeo svoje putovanje, priznao je da je pratio “ne-tako-dobre” savete koji su ga kasnije doveli do poteškoća. U retrospektivi, voleo bi da je pratio pouzdaniji plan.

“Radite sa proverenim procesom prodaje”, kaže Trevor. “Proverite recenzije i izaberite program sa uspešnim rezultatima, u kojem imate pristup stvarnim prodavcima.”

Dok tragate za strategijom koju ćete koristiti, pogledajte nekoliko saveta:

  • Uverite se da je predavač stvarni prodavac na Amazonu.
  • Proverite predavača. Da li imaju istoriju uspeha na Amazonu?
  • Razmotrite njihov savet. Da li vam to ima smisla?
  • Čitajte izjave prethodnih studenata.

Greška #2: Ne procenjujete obim konkurencije

Ovo je jedan od najčešćih problema prodavca na Amazonu. Možete naći sjajan proizvod sa velikom prodajom, ali ako ga stotine drugih prodavaca nudi, biće jako teško da baš vaš proizvod primete.

Ovo je situacija u kojoj se Trevor našao kada je počeo da prodaje svoj proizvod.

“Brzo sam shvatio da je moja potraga za dobrom nišom izostavila uspešne prodavce u toj kategoriji”, kaže Trevor. “Odjednom sam se našao u konkurenciji sa više od 400 prodavaca.”

Srećom, postoje alati koji vam mogu pomoći da izmerite nivoe konkurencije. Ekstenzija Visibility Score u AMZScout PRO vam pokazuje koliko je drugih prodavaca analiziralo neku nišu. Takođe, možete kliknuti na Niche Score da biste dobili celokupne rezultate analize nivoa konkurencije.

The AMZScout PRO Extension’s Visibility Score

Broj recenzija koje ima proizvod je još jedan indikator konkurencije. Tražite proizvod koji ima manje od 100 recenzija.

Još jedan dodatni Trevorov savet je:

“Kada istražujete nišu, počnite sa pregledom najboljih prodavaca u toj niši, gledajte glavne ključne reči i ko su dominantni igrači na prvoj strani. Onda razmotrite da li vam je ta niša još uvek atraktivna”

Greška #3: Ne uračunavate PPC troškove

Prilikom utvrđivanja profitne marže, potrebno je da uključite sve vaše troškove, poput koštanja samog proizvoda, isporuke i troška FBA. Takođe trebalo bi da uključite i PPC trošak.

Kampanje Amazon oglasa mogu biti sjajan način da promovišete proizvod, ali koštaju. Ukoliko ne uključite ovaj faktor u prodajnu maržu, možete ostati sa manjim profitom nego što ste mislili. Ovo je Trevor otkrio kada je počeo da vodi svoje oglase.

“PPC je bio mnogo skuplji u mojoj kategoriji”, kaže Trevor. “Ubijao me je i koštao je oko $10-15 po prodaji (preko cene isporuke/proizvoda) za prodaju od $10.”

Greška #4: Gledate prevelik broj dobavljača

Postoje na hiljade dobavljača za bilo koji proizvod, i pregled svih njih je izuzetno dugotrajan i zamarajući proces. Utrošićete previše vremena u razgovoru sa desetinama dobavljača, a trebalo bi da razvijate svoj proizvod.

Evo šta Trevor kaže za ovu grešku u prodaji na Amazonu:

“Izaberite najboljeg od najboljih prema parametrima kao što su vreme isporuke, minimalne količine, ocene u recenzijama i reference.”

Većina prodavaca nalazi dobavljače na platformi Alibaba, ali na sreću postoji mnogo načina da nađete najbolje kompanije na tržištu. Svaki dobavljač ima rejting na bazi zvezdica i svi sertifikati koje ima su navedeni.


Pronalaženje najboljih dobavljača upotrebom AMZScout platforme

Suzite pretragu na dva do tri dobavljača i neka vam pošalju uzorke. Onda izaberite najboljeg i stavite proizvod u proizvodnju.

Greška #5: Ne uzimate u obzir vreme isporuke

U većini slučaja, vaši proizvodi će dolaziti sa druge strane okeana. Iako isporučujete avio transportom, biće potrebno neko vreme, i važno je da se pripremite za potencijalna kašnjenja. Ovo je Trevor otkrio kada je došlo vreme da pošalje zalihe.

“Nisam računao da je koronavirus (Covid-19) uticao na vreme isporuke”, kaže Trevor. “Isporuka u novom korona svetu će trajati mnogo više nego što mislite. Planirajte tri nedelje za vazdušni transport i bar dva meseca za vodeni.”

Nadamo se da će se, kako se svet vraća u normalu, i vreme isporuke smanjiti. Svakako je dobra ideja da koristite navedene vremenske okvire kao smernice. Na taj način, ukoliko postoje problemi i kašnjenja u isporukama sa Amazona, nećete biti zatečeni.

Dok čekate da stignu vaši proizvodi, iskoristite vreme i pretražite ključne reči, napravite vaš listing i razvijajte PPC strategije. Pametnim iskorišćenjem ovog vremena, bićete spremni da počnete sa prodajom čim stigne vaša roba

Greška #6: Ne izdvajate se od drugih

Izreka “Ako izgradite, oni će doći” jednostavno ne važi na Amazonu. Postoje milioni proizvoda na sajtu, i ukoliko se ne razlikujete od drugih na neki način, teško da ćete biti primećen. Ovo je posebno istinito ukoliko prodajete u konkurentnijoj niši.

“Budite različiti, budite jedinstveni, i istaknite se, ili neće dobiti klikove”, kaže Trevor.

Možete to izvesti na mnogo načina. Privucite kupce vizuelno, ponudom drugačijih boja i varijacija od vaših konkurenata, ili koristite jedinstveni brending. Takođe, možete se istaći ponudom boljeg kvaliteta ili dodavanjem dodatnih mogućnosti.

Koji god način da odaberete za isticanje, samo se pobrinite da imate plan pre nego počnete sa prodajom.

Greška #7: Takmičite se nižom cenom

Kada ste potpuno nov prodavac, može biti primamljivo da nadmašite druge prodavce nudeći najnižu cenu. Naravno, ostvarićete prodaju i možete videti kako vam se poboljšava rangiranje, ali nećete zaraditi mnogo novca. U stvari, može se desiti i da izgubite novac.

Imati najnižu cenu ne samo da nije najbolja strategija, već je jedna od najvećih grešaka u određivanju cene na Amazonu. U nekom trenutku ćete morati da podignete cene da biste počeli da zarađujete novac, i ako ne postoji ništa drugo po čemu se vaš proizvod ističe, prodaja će da uvenuti vrlo brzo.

Umesto toga, poslušajte Trevorov savet:

“Izaberite drugi način da privučete kupce. To može biti odlična usluga, brza isporuka ili izvanredni dizajn. Takmičenje cenom ne bi trebalo da bude opcija, osim ukoliko imate mnogo novca da bacite, i želite da kupite vaše prisustvo na prvoj strani.”

Zaključak

Prodaja na Amazonu za početnike nije laka i pravićete greške. Ukoliko gledate na svaku prepreku kao priliku za učenje, bićete bolji zbog toga. Držite se i ne odustajte, i u nekom trenutku ćete početi da pravite profit na Amazonu.

AMZ Scout logoOvaj članak je napisan od strane ekspertskog tima za Amazon iz AMZScout. AMZScout je jedan od vodećih alata za istraživanje Amazona za online prodavce, koji pomaže u povećavanju njihovih profita, pružajući im precizne tržišne podatke radi donošenja investicionih odluka.

Sadržaj dostavljen u ovom članu uključujući informacije u vezi sa naknadama, provizijama i drugim troškovima tačan je i validan samo od datuma kada je objavljen. Pored toga, promene u primenljivim regulativama, politikama, tržišnim uslovima ili drugim važnim faktorima mogu da utiču na tačnost pomenutih naknada i provizija i drugih povezanih detalja. Prema tome, dalje se pojašnjava da bilo koje informacije u vezi naknade, provizija i drugih troškova spada u promene i vaša je odgovornost da se postarate da ste pregledali većinu do datuma sadržaja koji je primenljiv za vas. Payoneer će ponuditi najviše ažurirane datume i tačne informacije u vezi sa naknadama i provizijama kao deo procesa registracije naloga. Registrovani klijenti mogu da pregledaju ovu informaciju putem svog naloga na mreži.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!