• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn

Kako primati uplate sa platforme Amazon Seller Central

Michal HugimMichal Hugim
April 26, 2022

Već prodajete preko platforme Amazon i samo želite da kao način plaćanja dodate račun za prijem novca u američkim dolarima? Kliknite ovde i saznajte kako.

Podešavanje je jednostavno, a ova usluga vam omogućava da sredstva prebacite na svoj lokalni bankovni račun ili Payoneer Prepaid Mastercard® karticu, koju možete koristiti na bankomatima, u prodavnicama ili za onlajn kupovinu svuda gde je dozvoljena upotreba Mastercard® kartica. U nastavku pročitajte detaljno uputstvo kako da podesite Payoneer kao željeni način plaćanja preko platforme Amazon Seller Central.

Važno: Ako još uvek nemate Payoneer račun, toplo vam preporučujemo da prvo otvorite račun na našoj platformi i da tek onda definišete tržište na platformi Amazon Seller Central. Uz potvrdu naloga, dobićete i detaljne informacije o Usluzi za globalna plaćanja (Global Payment Service) koja je vezana za račun za prijem novca u američkim dolarima.

Pre nego što se prijavite na platformu Amazon Seller Central, proverite da li imate sve podatke o Payoneer računu za prijem novca u američkim dolarima.

Da biste pronašli potrebne podatke, prijavite se na svoj Payoneer račun, idite u meni Receive i onda izaberite Global Payment Service. Kliknite na USD i videćete sve podatke o vašem računu za prijem novca u američkim dolarima.

global payment service

Nakon toga, prijavite se na platformu Amazon Seller Central.

Korak br. 1: Prvo unesite vrstu posla kojom se bavite i druge važne podatke. Nakon toga, kliknite na Agree and Continue.

seller central registration

Korak br. 2: Unesite adresu i broj telefona. Kada unesete broj mobilnog telefona, moraćete da potvrdite ispravnost broja tako što ćete uneti PIN kôd koji ćete dobiti putem poziva ili SMS poruke.
Nakon verifikacije, kliknite na Next.

seller central registration 2

Korak br. 3: Sada treba da unesete podatke navedene u okviru Usluge za globalna plaćanja na Payoneer platformi.

  1. Listajte nadole dok ne dođete do odeljka za podešavanje depozita Set up your deposit method.
  2. U polju Bank Location obavezno izaberite United States kao lokaciju banke.

seller central registration 3

c. Unesite bankovne podatke u skladu sa detaljima plaćanja navedenim u okviru Usluge za globalna plaćanja. Na snimku ekrana ispod teksta vidite polja koja je potrebno popuniti u Usluzi za globalna plaćanja.
seller central registration 3

Kada unesete sve detalje plaćanja, kliknite na Next.

Nakon ovoga možete preći na preostale korake podešavanja tržišta i uneti podatke o porezima i proizvodima: Tax information i Products information.

Napominjemo da se vaši odgovori čuvaju tako da, ako u nekom trenutku prekinete proces registracije, kasnije možete nastaviti tamo gde ste stali.

Amazon će od sada isplaćivati sredstva na vaš Payoneer račun.

  • Da biste videli uplate, prijavite se na svoj Payoneer račun. U glavnom meniju kliknite na Activity, a zatim na Payment History.
  • Kada želite da povučete sredstva sa platforme Amazon, kliknite na Withdraw u glavnom meniju, a zatim na To Bank Account. Ako ste za prijem sredstava izabrali Payoneer Prepaid Mastercard® karticu, sredstva će biti prebačena na karticu.
  • Treba da isplatite saradnike ili partnere? Payoneer vam omogućava da lako pošaljete novac svakoj osobi koja ima imejl adresu tako što ćete kliknuti na Pay u glavnom meniju, zatim izabrati Make a Payment i nakon toga slediti uputstva na ekranu.

Ako imate pitanja ili vam je potrebna dodatna pomoć, kontaktirajte nas preko našeg Centra za podršku.

Sadržaj dostavljen u ovom članu uključujući informacije u vezi sa naknadama, provizijama i drugim troškovima tačan je i validan samo od datuma kada je objavljen. Pored toga, promene u primenljivim regulativama, politikama, tržišnim uslovima ili drugim važnim faktorima mogu da utiču na tačnost pomenutih naknada i provizija i drugih povezanih detalja. Prema tome, dalje se pojašnjava da bilo koje informacije u vezi naknade, provizija i drugih troškova spada u promene i vaša je odgovornost da se postarate da ste pregledali većinu do datuma sadržaja koji je primenljiv za vas. Payoneer će ponuditi najviše ažurirane datume i tačne informacije u vezi sa naknadama i provizijama kao deo procesa registracije naloga. Registrovani klijenti mogu da pregledaju ovu informaciju putem svog naloga na mreži.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!