• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn

Registrovanje na Payoneer nalog za upravljanje isplatama sa eBay-a

Richard ClaytonRichard Clayton
May 20, 2021

Imajte u vidu: ovo partnerstvo je dostupno samo u određenim zemljama.


Partnerstvo Payoneer-a sa eBay-om omogućava prodavcima iz celog sveta da pojednostave svoje isplate sa eBay-a, omogućavajući im da efikasno upravljaju svojim globalnim eBay transakcijama koristeći naše sveobuhvatno rešenje za plaćanja. U ovom detaljnom vodiču ćemo vam izložiti kako da sinhronizujete svoj eBay nalog sa Payoneer-om, kako da se registrujete za Payoneer nalog i kako da osiguramo da vaš proces uvođenja u sistem bude što lakši.

Prvi korak: povežite svoj eBay nalog sa Payoneer-om

Prvi korak, nakon prijema poziva da započnete upravljanje svojim isplatama sa eBay-a putem Payoneer-a, jeste povezivanje eBay naloga sa Payoneer-om i kreiranje Payoneer naloga. Kliknite ovde ako već imate Payoneer nalog.

Ako imate više eBay prodavnica, potražite dodatne informacije o našim zahtevima za registrovanje.

1. Nakon prijave na svoj eBay nalog, od vas će biti zatraženo da napravite Payoneer nalog klikom na dugme „Ne, pomozi mi da ga napravim”:

existing payoneer account (ebay) (2)

2. Nakon što kliknete na dugme, bićete preusmereni na stranicu ispod kako biste se prijavili za nalog. Izaberite „Pojedinac” ili „Kompanija” u zavisnosti od naloga koji želite da podesite.

Bez obzira da li ste fizičko lice ili kompanija, uverite se da se svi detalji o registraciji podudaraju sa vašim ili sa dokumentima za verifikaciju vašeg preduzeća. Ako prodajete u Evropskoj uniji ili u Ujedinjenom Kraljevstvu, vaše ime mora biti napisano engleskom abecedom i mora se podudarati sa imenom na vašoj potvrdi o PDV-u, u skladu sa eBay-ovim evropskim zahtevima za PDV. Kada završite, kliknite na „Dalje”.

3. Unesite podatke o svom ovlašćenom predstavniku, uključujući njegovo ime, datum rođenja i identifikacioni broj. Imajte na umu da morate navesti podatke samo svog ovlašćenog predstavnika, a ne podatke o drugom zaposlenom u vašem preduzeću.

authorized rep details (ebay)

4. Kreirajte lozinku i odaberite bezbednosno pitanje. Molimo vas da zapamtite lozinku jer će vam biti potrebna za prijavljivanje na vaš Payoneer nalog.

payoneer security (ebay)

5. Unesite podatke o svom bankovnom računu. Morate navesti bankovni račun koji pripada ili vašoj kompaniji ili ovlašćenom predstavniku kako biste bili sigurni da će vaše isplate biti pravilno obrađene.

Payoneer bank details (ebay)

Povezivanje vašeg eBay naloga sa postojećim Payoneer nalogom

1. Nakon što se prijavite na svoj eBay nalog, od vas će biti zatraženo ili da se prijavite na svoj Payoneer nalog ili da napravite novi nalog. Kliknite na dugme „Da, prijavi me”.

existing payoneer account sign in

2. Moraćete da se prijavite kako biste povezali eBay sa svojim Payoneer nalogom.

3. Tada ćete videti poruku potvrde koja potvrđuje da ste na putu da počnete da primate svoje isplate sa eBay-a putem Payoneer-a.

Drugi korak: sinhronizovanje vašeg eBay i Payoneer naloga

1. Nakon registrovanja na Payoneer ili povezivanja vašeg postojećeg Payoneer naloga, iskočiće sledeći ekran i automatski ćete biti preusmereni na eBay:

welcome ebay seller (ebay)

2. Tada ćete morati da sinhronizujete svoje Payoneer i eBay profile:

Napomena: kao deo upravljanja eBay-a vašim uplatama, prilikom prelaska na Payoneer, eBay će sinhronizovati eBay podatke o vašem entitetu kako bi se podudarali sa onima na vašem Payoneer nalogu

sync ebay payoneer (ebay) (2)

3. Da biste se registrovali za isplate kojima upravlja eBay, moraćete da dodate i rezervnu kreditnu karticu na svoj nalog:

ebay backup card (ebay)

4. Zatim, podnesite zahtev za dovršetak postupka registracije:

ebay submit request (ebay)

Treći korak: podesite svoj Payoneer nalog

Postupak za podešavanje vašeg Payoneer naloga za započinjanje primanja vaših isplata sa eBay-a detaljno je opisan u koracima ispod. Ako imate više eBay naloga registrovanih pod istim poslovnim entitetom na eBay-u, preporučuje se da ih povežete sa istim Payoneer nalogom. U našim zahtevima za registrovanje saznajte o konkretnim slučajevima korišćenja koji se odnose na više eBay naloga. Imajte na umu da ćete i dalje primati svoje isplate sa eBay-a putem PayPal-a sve dok se podešavanje naloga ne dovrši.

Početak postupka

1. Ubrzo nakon podnošenja zahteva na eBay-u, od Payoneer-a ćete primiti e-poruku sa potvrdom o prijemu vaše prijave.

Podnošenje potrebnih dokumenata i informacija

2. Nekoliko nedelja nakon povezivanja naloga, od vas će biti zatraženo da pružite dodatne informacije eBay-u kao deo uvođenja u sistem radi verifikacije vašeg identiteta i preduzeća. Kompletnu listu dokumenata možete naći ovde. Preporučuje se da odmah započnete sa prikupljanjem ovih dokumenata kako biste osigurali nesmetano uvođenje u sistem.

3. Kada primite e-poštu sa zahtevom za dokumentima, moraćete da ih otpremite putem Payoneer-ovog centra za verifikaciju, koji se može naći u okviru kartice „Podešavanja” na vašem Payoneer nalogu. Imajte na umu da ćete možda morati da dostavite dodatne informacije nakon što vaši dokumenti budu pregledani.

payoneer verification center

4. Nakon što vaši podaci budu verifikovani i odobreni, obavestićemo eBay da je vaš nalog spreman. eBay će vas obavestiti kada možete da očekujete primanje isplata na svoj Payoneer račun. To može potrajati nekoliko nedelja.

 

Sadržaj dostavljen u ovom članu uključujući informacije u vezi sa naknadama, provizijama i drugim troškovima tačan je i validan samo od datuma kada je objavljen. Pored toga, promene u primenljivim regulativama, politikama, tržišnim uslovima ili drugim važnim faktorima mogu da utiču na tačnost pomenutih naknada i provizija i drugih povezanih detalja. Prema tome, dalje se pojašnjava da bilo koje informacije u vezi naknade, provizija i drugih troškova spada u promene i vaša je odgovornost da se postarate da ste pregledali većinu do datuma sadržaja koji je primenljiv za vas. Payoneer će ponuditi najviše ažurirane datume i tačne informacije u vezi sa naknadama i provizijama kao deo procesa registracije naloga. Registrovani klijenti mogu da pregledaju ovu informaciju putem svog naloga na mreži.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!