• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn
digital marketing sites for freelancers

Najboljih 17 sajtova za frilens digitalne marketare

Richard ClaytonRichard Clayton
December 22, 2021

Kao preduzetnik ili pružalac usluga, verovatno ste već upoznati sa načinima na koje možete tražiti frilens angažmane. Pitanje je – da li koristite pun potencijal današnjih frilens platformi?

Iako je upotreba frilens platformi jedan od najboljih načina da pronađete nove angažmane, važno je da otkrijete koja je prava za vas i vašu oblast specijalizacije.

digital marketing platforms freelance

Ukoliko nudite usluge digitalnog marketinga, kao što je SEO, plaćene reklame, veb razvoj i druge, imate sreće jer smo sastavili listu najboljih veb-sajtova za frilens angažmane u digitalnom marketingu, na kojima ćete sigurno naći pravi projekat i pravog klijenta.

Hajde da počnemo…

1. Contently

Misija Contently-a je da pomogne frilenserima u marketingu da budu plaćeni za rad koji vole, povezujući ih sa vrhunskim brendovima za dobro plaćene projekte visokog kvaliteta. Putem platforme, frilenseri se povezuju sa vodećim brendovima kojima mogu predlagati ideje da bi sklopili posao. Da biste počeli, potrebno je samo da napravite besplatan portfolio koji prezentuje vaše veštine i iskustvo.

2. SEOClerks

Poznata kao najveće SEO tržište, SEOClerks je rastuće tržište za sve vrste digitalnih usluga, koje omogućava frilenserima da izlože svoj potrfolio, nudi im pomoć u pretragama, pravljenju linkova, dizajnu i mnogim drugim stvarima.

3. Mediabistro

Mediabistro postoji već skoro 30 godina i nudi kurseve za profesionalce u medijima a frilenserima u digitalnom marketingu omogućava da predstave svoje najbolje usluge kako bi pomogli kompanijama da izgrade i upravljaju svojim prisustvom u medijima. Platforma takođe omogućava frilenserima da jednostavno pretražuju poslove koje žele putem pretraživača na samom sajtu, dok uče nove veštine i razvijaju vredno iskustvo.

4. WriterBay

Tražite frilens posao u oblasti pisanja? Ne tražite dalje od platforme WriterBay – vaše glavne stanice za sve vrste poslova za pisce. Sa njihovom kontrolnom tablom koja je izuzetno laka za upotrebu, frilenseri mogu loviti poslove koje žele. Međutim, sajt ima određene zahteve pre nego počnete da tražite posao. Na primer, potrebna vam je najmanje fakultetska diploma, mogućnost da koristite njihove podržane načine plaćanja, napredno poznavanje engleskog jezika i drugi.

5. Scripted

Za brendove i biznise koji žele da osnaže sopstveni korisni sadržaj koji plasiraju (content marketing), Scripted je mesto za nalaženje vrhunskih pisaca, koji su specijalizovani za blogove, društvene mreže, veb stranice, video sadržaje, saopštenja u novinama i mnoge druge. Za frilensere, kako za nove tako i za iskusne pisce, Scripted nudi mnoge prilike – konkurentnu zaradu, mogućnost da radite sa vodećim kompanijama i brendovima, da razvijate svoj portfolio i jednostavno upravljanje naplatom. Dodatno, sajt je razvio SmartMatch, alat za automatizaciju koji pomaže u povezivanju klijenata sa savršenim piscem u trenutku.  Kada podnesete zahtev, uštedećete vreme za pravljenje jedinstvenih ponuda za svaki potencijalni posao, i moći ćete odmah da izaberete posao koji se slaže sa vašim veštinama i talentom.

6. WritersWork

Poznata kao “sve-u-jednom” platforma za pokretanje posla iz snova, WritersWork pretražuje internet za najbolje poslove na tržištu za pisce, i onda ih brzo isporučuje na vaš nalog. Platforma takođe pomaže frilens piscima da obnove gramatiku, prioritizuju rokove i vode evidenciju o ciljevima za broj reči. Da pojasnimo, WritersWorkd nije samo mesto da nađete posao, već mesto gde dobijate trening za razvoj karijere, veći pristup alatima za pisanje i mnoge druge pogodnosti.

7. CloudPeeps

Ovo tržište je i zajednica i platforma koja osnažuje frilensere da urade najbolji posao i nađu taj savršeni spoj. Od pokretanja 2015. godine, povezao je pouzdane frilensere i pružaoce usluga sa vrhunskim klijentima. CloudPeeps pomaže frilenserima da na jednostavan način upravljaju svojim poslovanjem i plaćanjem.

8. BunnyStudio Voice

Bunny Studio pomaže da frilens stvaraoci digitalnog sadržaja koji su specijalizovani za sinhronizaciju glasa nađu posao u najboljim kompanijama. Ukoliko ste frilenser koji se specijalizuje za filmske trejlere, telefonske sisteme, karakterne glasove, glasove u reklamama i slično, Bunny Studio je tržište za vas. Frilenseri se audicijom prijavljuju za projekat/posao koji je postavljen od strane klijenta i ukoliko klijent odluči da nastavi, izabrani ste kao pobednik. Toliko je jednostavno!

9. Credo

Da li ste ekspert za SEO, Facebook oglase, Amazon reklamiranje, content marketing ili Google oglase? Credo je još jedna rastuća platforma za profesionalce u digitalnom marketingu, koja im pomaže da nađu pravu agenciju za digitalni marketing za koju bi radili. Važno je znati da postoji proces provere pre pristupa platformi, te se na taj način svi poslovi uparuju sa pravim talentom.

10. ServiceScape

ServiceScape je posvećen pomaganju frilenserima da dobiju veću izloženost i vidljivost, dok omogućava pristup postojećoj bazi klijenata koji traže prave talente. Što više poslova dobijete, to vam se povećava ocena u okviru baze sajta, što će konačno doprineti većem broju poseta vašem profilu, i pomoći vam da zarađujete više. Na ServiceScape-u, nema davanja ponuda na konkursima za projekte. Umesto toga, svi navedeni projekti su definisani i integrisani u vaš profil, što znači da klijent može da kupi uslugu i bez vašeg učešća.

11. Modsquad

Poznati kao eksperti za rad na daljinu, Modsquad pruža podršku na zahtev za društvene medije i usluge globalnog upravljanja zajednicama. Frilenseri na sajtu koji žele da ponude svoje usluge digitalnog marketinga, imaju mogućnost da rade sa nekim od trenutno najvećih brendova.

12. Speedlancer

Speedlancer je frilens platforma na kojoj frilenseri dobiju da pregledaju potencijalne projekte i potom odluče da li su pogodni za navedeni zadatak.  Misija platforme je da isporuči rad u vrhunskom kvalitetu, brzo, i da klijenti mogu da dobiju završen zadatak u samo tri jednostavna koraka.

13. AwesomeWeb

AwesomeWeb je frilens tržište za one koji su specijalizovani za oglase, dizajn štampe i blogova, online radnje, razvoj mobilnih aplikacija i mnogo toga. Sa AwesomeWeb-om, nema licitiranja i barijera, frilenseri mogu jednostavno napraviti portfolio, i čekati klijente da ih izaberu. Platforma nudi mesečnu ili godišnju pretplatu uz garanciju vraćanja novca od 90 dana, pri čemu frilenseri mogu zadržati 100% zarade.

14. Zeerk

Platforma za sitne poslove i frilens usluge, Zeerk pomaže frilenserima u oblasti marketinga na društvenim mrežama, audio i muzike, SEO, veb saobraćaja, stvaranju pratilaca i mnogih drugih, kako bi jednostavno postavljali njihove usluge, isporučili radove, i bili plaćeni od strane vrhunskih klijenata. Postavljanje na platformu je potpuno besplatno i što više poslova isporučite, to će vaša ocena na sajtu biti viša.

15. Communo

Communo je u potpunosti okrenut pronalaženju različitih vrsta talenata, na jednom mestu. Osnovan 2017. godine, Communo je platforma za optimizaciju talenata, koja uparuje proverene talente sa oglasnim agencijama i brendovima koji traže specijalne projekte. Uz Communo, frilenseri mogu raditi sa brendovima koje vole i potpuno je besplatan za pridruživanje. Jednostavno napravite profil, povećajte vašu zajednicu i isporučite kvalitetne radove. Platforma nudi tri mogućnosti pretplate, od kojih je osnovna besplatna a potom slede Pro ili Pro Plus.

16. FreeUp

Jedno od većih frilens tržišta na svetu, FreeUp povezuje proverene frilensere sa poslovanjima širom sveta u roku od 24h. Platforma pomaže frilenserima da lakše i brže pronađu pouzdan i dugoročan posao. Na FreeUp platformi, svake nedelje se otvara nekoliko stotina frilens poslova. Podrška za frilensere kao i alati i resursi koji pomažu poslovanju da dobije veću vidljivost su dostupni 24/7. U ponudi su i projekti iz različitih oblasti kao što su veb razvoj, PPC, SEO i mnogi drugi.

17. Talenteum 

Talenteum je afrička platforma dizajnirana da pomogne kompanijama u zapošljavanju lokalnih timova za rad na daljinu uglavnom na teritoriji Afrike ali i širom sveta. Članstvo u Talenteum je potpuno besplatno i platforma ne uzima nikakav procenat od vašeg posla. Platforma takođe obezbeđuje usaglašavanje sa lokalnim propisima u vezi sa zapošljavanjem, platu, podršku u ljudskim resursima, i pogodnosti za međunarodne timove, omogućavajući klijentima da produktivno zapošljavaju i upravljaju međunardnim osobljem sa punim radnim vremenom.

Payoneer olakšava frilens plaćanja

Kao frilenser koji na tržištima radi za globalne klijente, važno je da radite sa rešenjem za plaćanje koje vam može pomoći da budete plaćeni sigurno i brzo. Uz Payoneer-ovu isplativu platformu za plaćanje, možemo vam pomoći da budete plaćeni od strane vodećih frilens tržišta i klijenata širom sveta s lakoćom, tako da se vi možete fokusirati na rast vašeg poslovanja.

Kada se registrujete na Payoneer, možete biti plaćeni od strane globalnih klijenata na više načina, povezati se sa mnogim frilens tržištima, primati uplate u EUR, USD, GBP i drugim valutama, povući sredstva na vaš lokalni bankovni račun i još mnogo toga!

Još uvek niste korisnik Payoneer-a? Registrujte se već danas i saznajte više!

Želim više informacija

Sadržaj dostavljen u ovom članu uključujući informacije u vezi sa naknadama, provizijama i drugim troškovima tačan je i validan samo od datuma kada je objavljen. Pored toga, promene u primenljivim regulativama, politikama, tržišnim uslovima ili drugim važnim faktorima mogu da utiču na tačnost pomenutih naknada i provizija i drugih povezanih detalja. Prema tome, dalje se pojašnjava da bilo koje informacije u vezi naknade, provizija i drugih troškova spada u promene i vaša je odgovornost da se postarate da ste pregledali većinu do datuma sadržaja koji je primenljiv za vas. Payoneer će ponuditi najviše ažurirane datume i tačne informacije u vezi sa naknadama i provizijama kao deo procesa registracije naloga. Registrovani klijenti mogu da pregledaju ovu informaciju putem svog naloga na mreži.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!