• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn
ecommerce fintech trends

Ubrzanje do budućnosti: Glavni trendovi u fintech kompanijama i online trgovini

Richard ClaytonRichard Clayton
April 12, 2021

Napredak današnje tehnologije ne menja samo naše živote već i način na koji obavljamo kupovinu i upravljamo finansijama.

Na našem nedavnom 24-satnom globalnom virtuelnom samitu za digitalno poslovanje – Beyond, Eyal Moldovan, General Manager of Direct u Payoneer-u, je govorio o načinu na koji tehnologija ubrzano menja svet e-trgovine, i na koji način su tenzije između banaka i fintech kompanija povezane sa ispunjenjem finansijskih potreba digitalnih i prekograničnih preduzetnika.
Ovde ćemo zaroniti dublje u najnovije trendove u globalnoj trgovini, sagledati uticaj pandemije koronavirusa (COVID-19) na ove trendove i još mnogo toga!
Da pogledate ceo snimak, kliknite niže!

Tehnologija transformiše globalnu trgovinu

Granice gotovo da nemaju više nikakav značaj. Popularne tehnologije za komunikaciju poput WhatsApp, WeChat i Viber-a su nam omogućile da se povežemo jedni sa drugima kao nikada do sada i kreirale su velike prilike na tržištima u razvoju. Sada se, više nego ikada ranije, milioni preduzetnika i malih preduzeća širom sveta mogu takmičiti na globalnom tržištu za plasman svojih usluga.
Pored toga, nagli rast globalnih tržišta i platformi kao što su Amazon, Fiverr, Airbnb i Uber je svima nama poremetio način na koji dolazimo do posla, koristimo proizvode ali i putujemo.
Dalje, uz pomoć rešenja za prekogranična plaćanja kao što je Payoneer, milioni malih biznisa širom sveta mogu da primaju svoja teško zarađena sredstva na ovim promenljivim tržištima i da na kraju ostvare rast i prošire svoje poslovanje.

Uticaj pandemije koronavirusa (COVID-19) na online trgovinu

Nema sumnje da je trenutna pandemija ubrzala globalnu online trgovinu i u potpunosti promenila ponašanje potrošača prilikom kupovine. Podelili smo neke zanimljive uvide na temu konstantnog rasta u online maloprodaji a američka istraživanja su otkrila da online trgovina beleži sve veći rast svake godine. Kada je koronavirus (COVID-19) primorao čitav svet da ostane kod kuće, postali smo svedoci jako velikih promena u digitalnoj trgovini. Trendovi za koje se predviđalo da će biti potrebna čitava decenija, dogodili su se za samo osam nedelja, dokazujući da je pandemija samo pogurala trendove napred jer je sve više potrošača shvatalo prednosti online trgovine.

Ekspanzija rada na daljinu

Pored trgovine, pandemija je nesumnjivo promenila način našeg rada i dokazala da mnogi od nas mogu da rade, efikasnije i bez dolazaka u tradicionalne kancelarije, od svoje kuće. Zapravo, velike tehnološke kompanije i društvene platforme su već najavile da će dozvoliti zaposlenima rad od kuće čak i nakon pandemije.

Kako je sve više kompanija i biznisa usmeravalo svoje zaposlene na rad na daljinu, povećanje obima rada od kuće i online trgovine je stvorilo veliku potražnju za online uslugama koje čine veliki deo današnje gig-ekonomije. Usluge kao što su online korisnička podrška, oglašavanje, izrada veb-stranica, SEO, marketing i ostale su zabeležile vrtoglavi skok tražnje.

Fintech upravo stiže

Pored gore pomenutih najvažnijih detalja i trendova, snimak nudi i više uvida u današnje napredne fintech kompanije i pokazuje kako one nastavljaju da pomažu ambicioznim digitalnim preduzetnicima širom sveta da prošire svoja poslovanja.
Ako želite da pogledate sve naše snimke sa Beyond samita, kliknite niže!

POGLEDAJTE SADA

Sadržaj dostavljen u ovom članu uključujući informacije u vezi sa naknadama, provizijama i drugim troškovima tačan je i validan samo od datuma kada je objavljen. Pored toga, promene u primenljivim regulativama, politikama, tržišnim uslovima ili drugim važnim faktorima mogu da utiču na tačnost pomenutih naknada i provizija i drugih povezanih detalja. Prema tome, dalje se pojašnjava da bilo koje informacije u vezi naknade, provizija i drugih troškova spada u promene i vaša je odgovornost da se postarate da ste pregledali većinu do datuma sadržaja koji je primenljiv za vas. Payoneer će ponuditi najviše ažurirane datume i tačne informacije u vezi sa naknadama i provizijama kao deo procesa registracije naloga. Registrovani klijenti mogu da pregledaju ovu informaciju putem svog naloga na mreži.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!