• Share on Facebook
  • Tweet This Post
  • Share on LinkedIn

Kako početi sa prodajom proizvoda štampanih po narudžbini na Amazonu

Christian PaarChristian Paar
March 3, 2023

Da li ste u potrazi za modelom prodaje proizvoda na Amazonu bez gnjavaže oko nabavke, pakovanja i slanja? Ne tražite dalje, tu je štampanje po narudžbini.

Ovaj inovativni bizniz model vam omogućava da prodajete proizvode sa unikatnom, prilagođenom štampom bez ikakvog dodira sa samim fizičkim predmetom. Jednostavno postavite svoj dizajn, odredite cene i pustite da se Amazon pobrine za sve ostalo.

Bilo da ste umetnik koji želi da proda svoja dela ili vlasnik biznisa koji traži novi način da plasira svoj brend, Amazonova usluga štampanja po narudžbini ima ponešto za svakoga. Zašto čekati? Počnite da prodajete već danas, i gledajte kako vaš posao uzleće visoko!

Danas ću vam pokazati sve što je potrebno da znate kako biste počeli sa Amazon POD proizvodima (POD – Print On Demand tj. štampa po narudžbini). Kada znate kako, lakše je nego što mislite.

Amazon proizvodi štampanja po narudžbini (POD)

Amazon štampanje po narudžbini vam omogućava da prodajete proizvode sa prilagođenom štampom, kao što su šolje, šoljice, čašice, pribor za pisanje, majice, jastuci, haljine i još mnogo toga, sa vašim unikatnim dizajnom. Napravite svoj dizajn, izaberite proizvode koje želite da prodajete i pustite eBay, Amazon ili Etsy da se pobrinu za sve ostalo.

Kada kupac dostavi narudžbinu, prodavac šalje informaciju pružaocu usluge štampanja po narudžbini, koji izrađuje proizvod i šalje ga direktno kupcu. Uz širok asortiman raznovrsnih proizvoda i jednostavnost celog procesa, štampanje po narudžbini je sjajna opcija za svakoga ko želi da se bavi online prodajom proizvoda sa unikatnom štampom.

POD chain

Tok POD procesa

Uz Amazon štampanje po narudžbini, možete prodavati proizvode sa unikatnom štampom bez potrebe da imate proizvode na svom lageru ili da se bavite troškovima pripreme. Postavite dizajn, izaberite proizvode koje želite da prodajete, i ostavite Amazonu da se pobrine za sve ostalo.

Naravno, moraćete da se bavite troškovima proizvodnje, ali ništa više od toga. Dobavljač se brine o proizvodnji, omogućavajući vama da se fokusirate na istraživanje tržišta i izradu novog dizajna.

Sa unikatnim proizvodima koji se mogu kupiti samo od vas, možete imati stalan prihod od prodaje na Amazonu i drugim sajtovima koji nude štampanje po narudžbini.

Dodatno, za razliku od drugih biznis modela, kao što su drop-shipping ili affiliate marketing, proizvodi koje dizajnirate su u vašem vlasništvu, što vam omogućava da ih koristite koliko god puta želite. Lepota Amazon štampanja po narudžbini je u tome što možete generisati stalan priliv novca na više različiti sajtova za e-trgovinu.

Uz Amazon POD, možete biti mirni jer su proizvodi koje dizajnirate isključivo vaši i za vašu dalju upotrebu. Dodatno, i u slučaju da se poveća rizik zatvaranja vaše prodavnice na tržištu, postoji puno drugih mogućnosti da nastavite prodaju vaših proizvoda.

Takođe, dropshipperi i affiliate marketari će daleko pre ukloniti vaše proizvode nego sajtove koji nude štampanje po narudžbini. Zašto da čekate? Počnite sa prodajom i uživajte u mirnom snu znajući da imate sopstvene proizvode.

Pet koraka za početak prodaje POD proizvoda na Amazonu

Sada, kada ste spremni da postavite vaš posao uz Amazon štampanje po narudžbini, možete pratiti ovaj plan za uspeh u pet koraka. Ovaj jednostavni vodič vam prezentuje sve što je potrebno da znate da biste počeli prodaju POD proizvoda na Amazonu.

1. Registruje nalog prodavca putem Centrale prodavaca na Amazonu

S’ obzirom da želite da prodajete proizvode na Amazonu, možete birati između dve vrste naloga: Osnovni individualni nalog i Profesionalni nalog prodavca. Osnovni individualni nalog je besplatan, dok se Profesionalni nalog prodavca plaća na mesečnom nivou.

Kada se posvetite građenju uspešnog biznisa na Amazonu, preporučeno je da se odlučite za Profesionalni nalog prodavca. Prvenstveno zbog toga što vlasnici pro-naloga imaju daleko veće privilegije nego osnovni prodavci, uključujući i mogućnost da postave veći broj proizvoda i pristupe veb-servisu Amazon tržišta.

Veb-servis je alat koji pomaže prodavcima da lako integrišu svoje naloge sa dobavljačima POD usluga, pojednostavljujući proces prodaje POD proizvoda na platformi.

2. Sada napravite nalog sa uslugom e-trgovine

Ako ste u potrazi za veb-sajtom na kom ćete prodavati POD proizvode, možete razmotriti nekoliko sjajnih mogućnosti. Rang lista pružalaca usluge štampanja po narudžbini uključuje Teelaunch, GearBubble, Printify, i Printful, kao i mnoge druge.

Ovi dobavljači mogu brzo i jednostavno da odštampaju vaš dizajn na različitim proizvodima, i da ih pošalju direktno do vaših kupaca. Istraživanje i upoređivanje različitih pružalaca ovih usluga je važno, kako bi pronašli onog koji ispunjava sve vaše potrebe i zahteve.

3. Napravite svoj dizajn i maketu proizvoda

Sledeći korak u izradi Amazon POD proizvoda je da dizajnirate predmet. Ovo može biti najosnovniji dizajn baziran na teksu ili slici. Nakon što napravite svoj dizajn, potrebno je da ga postavite na veb-sajt izabranog pružaoca usluge štampanja po narudžbini.

Mnogi od njih imaju alat za generisanje makete proizvoda, koji vam omogućava da vrlo jednostavno napravite i prilagodite svoje proizvode. Kada ste postavili dizajn i napravili proizvode, možete početi da ih prodajete na platformi tog veb-sajta.

gearbubble

GearBubble generator makete proizvoda

Ukoliko niste vični grafičkom dizajnu, i dalje možete učestvovati u biznisu POD proizvoda angažovanjem frilens grafičkog dizajnera koji će za vas da napravi dizajn. Postoji više platformi sa korektnim cenama, koje vam mogu u tome pomoći, kao što su Freelancer.com, Fiverr i Upwork.

Sve te platforme važe za dobra mesta na kojima možete naći veštog grafičkog dizajnera.  Takođe, čak iako imate neke veštine u grafičkom dizajnu, razmotrite mogućnost formiranja tima koji će se baviti dizajnom za vas, posebno ukoliko imate dovoljan budžet za tako nešto.

Prodaja POD proizvoda zahteva doslednost, što znači da redovno morate praviti nova dizajnerska rešenja i proizvode kako biste održali stalan priliv sredstava. Imati posvećenog dizajnera pri ruci vam može pomoći da efikasnije upravljate svojim poslovanjem, omogućavajući vam da se usredsredite na druge zadatke.

  1. Postavite vaše Amazon POD proizvode za prodaju

Kada ste dizajnirali i napravili vaše POD proizvode, vreme je da ih postavite za prodaju na Amazonu. Da biste to uradili, potrebno je da iskoristite maketu proizvoda koju ste generisali na veb-sajtu pružaoca usluge štampanja po narudžbini i postavite je kao glavnu sliku proizvoda.

Takođe je važno da uradite SEO deo posla. Ovo znači da morate optimizovati ime proizvoda i opis sa pravim ključnim rečima kako biste povećali vidljivost i olakšali potencijalnim kupcima da nađu vaš proizvod. Imajte u vidu da je ljudima potrebna pomoć u nalaženju vaših proizvoda da bi ih kupili.

Da bi vaši proizvodi vidljivi i laki za pronalaženje, obavezno uložite napor u optimizaciju i dobro postavljanje proizvoda na Amazonu.

5. Dobro urađen posao! Sada se zavalite i gledajte kako raste prodaja vaših POD proizvoda na Amazonu

Gotovo! Čim je vaša platforma za štampanje po narudžbini na Amazonu postavljena, uložite vreme i trud u reklamiranje proizvoda i napravite što je više moguće novih, uzbudljivih i privlačnih modela. To će dalje omogućiti da vaš sajt uvek bude ažuriran i da baza vaših kupaca stabilno raste.

Kakav dizajn se najbolje prodaje?

POD proizvodi sa jednostavnim, tekstualnim dizajnom su najpopularniji i najviše se prodaju. Neki proizvodi kao što su šolje, čašice za šotove, čaše za vodu i žestoka pića se uvek dobro prodaju.

Gledajući najprodavanije šolje na Amazonu, verovatno ćete primetiti da mnoge od njih imaju tekstualni dizajn. To je zbog toga što se ovakav dizajn često lako čita i razume, što je atraktivno mnogim kupcima. Ukoliko želite da napravite POD proizvod, koji će se dobro prodavati na Amazonu, razmotrite jednostavan i tekstualni dizajn proizvoda.

amazon best sellers

Primeri najprodavanijih uslužno štampanih šolja

Iznenađeni? Kao i mnogi prodavci koji prvi put rade štampanje po narudžbini na Amazonu. Novajlije u POD areni, vrlo često, prave zamršen dizajn sa komplikovanim ilustracijama na svojim proizvodima. Iako to deluje kao neverovatan potencijal za prodaju, često to nije slučaj.

Najbolje je da izbegavate komplikovan i zahtevan dizajn, jer može biti skup za izradu – preko $15 – a ne mora rezultirati dobrom prodajom. Umesto toga, razmotrite jednostavan dizajn koji se može lako napraviti, čak i uz pomoć profesionalnog dizajnera. Da biste to uradili, probajte da nađete citate koji odražavaju interesovanja (hobije), mišljenja i ličnosti vaše ciljne grupe kupaca.

Mnogi uspešni dizajni, na primer majice, imaju jednostavan tekstualni dizajn. Ukoliko dizajn prođe dobro na majici, velike su šanse da će se dobro prodavati i na drugim proizvodima, kao što su šolje, putne šolje, čaše i čašice za šotove.

pod shirts

Google je sjajno mesto da tražite citate koji mogu biti značajni za vašu ciljnu grupu. Na primer, ukoliko ciljate doktore, možete pretražiti po kriterijumu “Smešni citati doktora” da bi našli ideje za vaš dizajn.

Ukoliko vaša ciljna niša ima preveliku konkurenciju, možete joj prići iz drugog ugla, kao na primer “tata doktor” ili “doktor u Teksasu” kako bi se vaši proizvodi razlikovali i izbegli konkurenciju. Ovi dodaci vam, takođe, mogu pomoći da prodate asortiman različitih proizvoda.

Tako možete prepoloviti konkurenciju i ubaciti se u pobedničku poziciju!

Brzi vodič za popunjavanje narudžbina POD proizvoda

Kako bi popunjavanje porudžbina bilo jednostavno i bez gnjavaže, razmotrite korišćenje POD kompanije koja nudi alat za dropship integraciju. Kompanije kao što su GearBubble i Printful nude ovu uslugu, koja vam omogućava da automatski primite i obradite ponude, napravite proizvod, i pošaljete ga direktno kupcu. Sistem takođe automatski dostavlja tržištu informacije o praćenju, tako da vi ne morate da brinete o pronalaženju ove informacije i deljenju iste sa kupcem.

Plaćen metod integracije vam može biti koristan da pojednostavite svoj biznis i oslobodite vreme koje bi, u suprotnom, bilo potrošeno na popunjavanju narudžbina. Dodatno, ne morate brinuti o greškama koje prave asistenti ili ostali članovi tima pri ubacivanju podataka o porudžbini. Uz ovu tehnologiju štampe po narudžbini, možete jednostavno i efikasno voditi vaš biznis bez stresa koji donosi ručno popunjavanje porudžbina.

Kako vam Payoneer pomaže u vašem biznisu štampanja po narudžbini na Amazonu

Payoneer je rešenje za plaćanje kojem prodavci veruju i koje vam nudi da na siguran i jednostavan način upravljate svojim online biznisom. Kao prodavac, možete koristiti Payoneer da primate uplate sa digitalnih tržišta, platformi e-trgovine i od ostalih partnera.

Payoneer takođe nudi mrežu partnera od poverenja, koji vam mogu pomoći da efikasnije vodite poslovne procese, uključujući centre za čuvanje, pakovanje i slanje, pružaoce korisničke podrške, i druge profesionalne usluge.

Bilo da tek počinjete kao online prodavac ili ste iskusan preduzetnik, Payoneer može biti vredan resurs za upravljanje finansijskim transakcijama i poslovnim partnerima. Naše sveobuhvatno rešenje će sve uredno upakovati za vas.

Pogledajte Payoneer poslovnu mrežu za početak.

Proizvodi štampe po narudžbini: fokusirajte se na dobar dizajn i gledajte kako raste prodaja!

Prodaja Amazon proizvoda štampe po narudžbini je jednostavan i efektivan biznis model koji ne zahteva da držite lager ili plasirate oglase. Umesto toga, možete da se fokusirate na izradu novih proizvoda i skaliranje onih koji se dobro prodaju. Ukoliko želite da delegirate nešto od posla izrade i prodaje proizvoda štampanih po narudžbini, možete sastaviti tim grafičkih dizajnera da to završe za vas.

Proces je jednostavan: Napravite i postavite dizajn, i onda nađite nekoga ko će se baviti proizvodnjom, pakovanjem i slanjem proizvoda. Da biste bili uspešni, važno je da uradite istraživanje tržišta i identifikujete proizvode koji su traženi, a onda ih prisvojite svojim unikatnim dizajnom.

Ispričaj mi kako Payoneer može pomoći mom biznisu štampanja po narudžbini

 

Sadržaj dostavljen u ovom članu uključujući informacije u vezi sa naknadama, provizijama i drugim troškovima tačan je i validan samo od datuma kada je objavljen. Pored toga, promene u primenljivim regulativama, politikama, tržišnim uslovima ili drugim važnim faktorima mogu da utiču na tačnost pomenutih naknada i provizija i drugih povezanih detalja. Prema tome, dalje se pojašnjava da bilo koje informacije u vezi naknade, provizija i drugih troškova spada u promene i vaša je odgovornost da se postarate da ste pregledali većinu do datuma sadržaja koji je primenljiv za vas. Payoneer će ponuditi najviše ažurirane datume i tačne informacije u vezi sa naknadama i provizijama kao deo procesa registracije naloga. Registrovani klijenti mogu da pregledaju ovu informaciju putem svog naloga na mreži.

SUBSCRIBE to our newsletter

Thank you!